Pjongjang se žali: SAD vode u sukob

Prusustvo tri američka nosača aviona “Ronald Regan“, “Teodor Ruzvelt“ i “Nimic“ kod Korejskog poluostrva gura taj region bliže nuklearnom ratu, navodi se u pismu koje je Sjeverna Koreja uputila Ujedinjenim nacijama, prenosi CNN.

Svijet 14.11.2017 | 09:59
Pjongjang se žali: SAD vode u sukob
Američki nosači aviona zajedno sa dodatnim ratnim brodovima u njihovim borbenim grupama, učestvuju u mornaričkoj vojnoj vježbi koja traje četiri dana.

To je prvi put u posljednje tri decenije da tri američka nosača aviona plove zajedno u borbenoj formaciji, i to u zapadnom Pacifiku.U vježbi učestvuju i pomorske snage Južne Koreje i Japana.

“Te vježbe stvaraju najgoru situaciju ikada na i u blizini Korejskog poluostrva”, naveo je sjevernokorejski izaslanik u UN Ja Song Nam u pismu upućenom generalnom sekretaru UN.

“Vašington sada sprovodi ratne vježbe uvodeći opremu za nuklearni rat na i oko Korejskog poluostrva, čime se dokazuje da su same SAD glavni akter eskalacije napetosti i podrivanja mira", piše u pismu.

"Vježbe pokazuju da je Sjeverna Koreja u pravu što radi na svojoj odbrani", dodaje se u pismu.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mm

14.11.2017 10:22

Posavetujte se sa Dodom ako ne znaze sta ce te

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

14.11.2017 10:29

Ma ništa strašno. Amerikanci samo troše novac svojih poreskih obveznika. Može se to raditi i bez rata. Možemo samo zamisliti koliko košta plovidba ta tri nosača aviona i još kad prave manevre...Još je Orvel u knjizi 1984. predviđao da će skoro cijela zapadna a i svjetska mašinska industrija raditi za vojsku. Jedan nosač aviona košta kao 10 000 trgovačkih brodova koji mogu mnogo doprinjeti rastu privrede cijelog svijeta. A nosač bodova ustvari ne služi ničemu osim za malu grupu ljudi i kada mu istakne životni vijek samo ga potope ili izrežu .

ODGOVORITE