Загорац: Не кријем, желим у Партизан, али…

Раде Загорац, некадашњи кошаркаш Мега Лекса и Мемфиса, коначно је проговорио о својој будућности и истакао да би волео да заигра у Партизану.

Кошарка 13.11.2017 | 23:15
Загорац: Не кријем, желим у Партизан, али…
Загорац је пре нешто више од месец дана добио отказ у Мемфису, после чега су почела нагађања где ће наставити каријеру.

Бивши капитен екипе из Сремске Митровице довођен је у везу са неколико клубова, међу којима је и Партизан, а он за "Арену спорт" каже да му је то животна жеља.

"Од старта сам желео да заиграм за Партизан, то је нека моја дечачка жеља. Увек сам имао три жеље. Једна је била Партизан, друга репрезентација и трећа НБА лига. По површини сам загребао друге две, а и даље имам прилику да остварим трећу и заиграм за Партизан. Не могу да кажем шта се тренутно дешава. У некој врсти смо сиве зоне. Моја жеља је неспорна и финансисјки апскт ниједног тренутка није био важан. Неке друге ствари су у питању. Конкретно не могу да кажем ништа више. Све је до мог агента и управе Партизана да нађу решење", рекао је Загорац за "Арену спорт".

На питање водитеља може ли се рећи да је у овом тренутку Партизан најближи његовом потпису, млади кошаркаш такође није био конкретан.

"Не могу то, заиста, да кажем. Све је ствар преговора. Све је флексибилно и можда ће већ сутрадан бити другачија ситуација. Преговори су у току и надам се најбољем рјешењу".

И Звезда била "у игри"

"Прошлог љета је постојала опција да обучем дрес Црвене звезде када смо конструисали план да одем у НБА, али смо процијенили да та опција није најбоље рјешење и одлучили смо да одем у Мегу. О Звезди, искрен да будем, ја да се питам, рекао бих 'не'",не крије Раде Загорац.

Загорац је пет сезоне носио дрес Мега Лекса пре него што је потписао трогодишњи уговор са Мемфисом, али су га ‘Гризлиси’ отпустили.

"Не могу да каже да ли сам најближи Партизану. Јутрос сам имао једну идеју... Све је ствар преговора. Флесксибилно је, можда сутра буде другачије. Важно да постоји обострана жеља. Надам се најбољем решењу. Жеља да заиграм за Партизан увек је била много већа од одласка у било кохји европски клуб".

Он је признао да се није надао оваквом расплету.

"Био сам изузетно затечен одлуком клуба. То је велики бизнис, велики знак питања за сваког играча у НБА. Могао сам само да прихватим одлуку и окренем се својој будућност. Док сам био у САД највише ми је помагао Марк Гасол. Сви Европљани смо тамо наши. Помагао ми је на свим аспектима, и даље смо у контакту и врло је заинтересован где ћу да наставим каријеру", закључио је Загорац.

"Од старта сам био упућиван да ће све изгледати другачије, да ћу морати да прођем одређени период адаптације, све је било изузетно испрограмирано, од исхране до тренинга и начина живота. НБА је дијаметрално супротан европској кошарци. Не мислим ништа лоше, само је све на много вишем нивоу".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар