Zagorac: Ne krijem, želim u Partizan, ali…

Rade Zagorac, nekadašnji košarkaš Mega Leksa i Memfisa, konačno je progovorio o svojoj budućnosti i istakao da bi voleo da zaigra u Partizanu.

Košarka 13.11.2017 | 23:15
Zagorac: Ne krijem, želim u Partizan, ali…
Zagorac je pre nešto više od mesec dana dobio otkaz u Memfisu, posle čega su počela nagađanja gde će nastaviti karijeru.

Bivši kapiten ekipe iz Sremske Mitrovice dovođen je u vezu sa nekoliko klubova, među kojima je i Partizan, a on za "Arenu sport" kaže da mu je to životna želja.

"Od starta sam želeo da zaigram za Partizan, to je neka moja dečačka želja. Uvek sam imao tri želje. Jedna je bila Partizan, druga reprezentacija i treća NBA liga. Po površini sam zagrebao druge dve, a i dalje imam priliku da ostvarim treću i zaigram za Partizan. Ne mogu da kažem šta se trenutno dešava. U nekoj vrsti smo sive zone. Moja želja je nesporna i finansisjki apskt nijednog trenutka nije bio važan. Neke druge stvari su u pitanju. Konkretno ne mogu da kažem ništa više. Sve je do mog agenta i uprave Partizana da nađu rešenje", rekao je Zagorac za "Arenu sport".

Na pitanje voditelja može li se reći da je u ovom trenutku Partizan najbliži njegovom potpisu, mladi košarkaš takođe nije bio konkretan.

"Ne mogu to, zaista, da kažem. Sve je stvar pregovora. Sve je fleksibilno i možda će već sutradan biti drugačija situacija. Pregovori su u toku i nadam se najboljem rješenju".

I Zvezda bila "u igri"

"Prošlog ljeta je postojala opcija da obučem dres Crvene zvezde kada smo konstruisali plan da odem u NBA, ali smo procijenili da ta opcija nije najbolje rješenje i odlučili smo da odem u Megu. O Zvezdi, iskren da budem, ja da se pitam, rekao bih 'ne'",ne krije Rade Zagorac.

Zagorac je pet sezone nosio dres Mega Leksa pre nego što je potpisao trogodišnji ugovor sa Memfisom, ali su ga ‘Grizlisi’ otpustili.

"Ne mogu da kaže da li sam najbliži Partizanu. Jutros sam imao jednu ideju... Sve je stvar pregovora. Flesksibilno je, možda sutra bude drugačije. Važno da postoji obostrana želja. Nadam se najboljem rešenju. Želja da zaigram za Partizan uvek je bila mnogo veća od odlaska u bilo kohji evropski klub".

On je priznao da se nije nadao ovakvom raspletu.

"Bio sam izuzetno zatečen odlukom kluba. To je veliki biznis, veliki znak pitanja za svakog igrača u NBA. Mogao sam samo da prihvatim odluku i okrenem se svojoj budućnost. Dok sam bio u SAD najviše mi je pomagao Mark Gasol. Svi Evropljani smo tamo naši. Pomagao mi je na svim aspektima, i dalje smo u kontaktu i vrlo je zainteresovan gde ću da nastavim karijeru", zaključio je Zagorac.

"Od starta sam bio upućivan da će sve izgledati drugačije, da ću morati da prođem određeni period adaptacije, sve je bilo izuzetno isprogramirano, od ishrane do treninga i načina života. NBA je dijametralno suprotan evropskoj košarci. Ne mislim ništa loše, samo je sve na mnogo višem nivou".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar