Шта је најбоље за ''Месија са Дрине'' - Немању Максимовића?

Има ли места за повратак у Звезду? Српски везиста мора да донесе тешку одлуку.

Фудбал 18.11.2017 | 12:00
Шта је најбоље за ''Месија са Дрине'' - Немању Максимовића?
Српски фудбал је задужио као један од петорице момака који су у омладинској ререзентацији освојили светску и европску титулу. Његов гол је донео Србији титулу првака света, а касније је исписао историју и у казахстанској Астани коју је увео у Лигу шампиона.

Немања Максимовић је кроз каријеру ишао тежим утем, али је већ успео да оствари много тога. Репрезентација га је препоручила Астани, а из Казахстана је  успео да оствари трансфер у Валенсију. Међутим, од летошњег доласка у Примеру, српски везиста не бележи очекивани напредак у каријери.

Ситуација у Валенсији је таква да тренеру Марселињу нико не може да замери што је златног дечка српског фудбала закуцао за клупу. Нови стратег је препородио славни клуб са Местаље, Валенсија бележи феноменалне резултате у Примери и тим који добија се не мења. За Максимовића тренутно нема места у некој озбиљнијој улози код Марселина.

Још летос се спекулисало да је Марселино дао зелено светло за одлазак Максимовића на позајмицу јер је Србин пре њега дошао у клуб и није био на списку његових појачања. Помињала се опција да Максимовић оде у Алавес на позајмицу, али је ипак решио да остане и бори се за место у тиму на Местаљи. У Примери је од тада добијао шансу на кашичицу и уласцима са клупе сакупио тек 40 минута на терену. Одиграо је и један меч у Купу краља. Очекивало се више...

С обзиром на ситуацију у Валенсији, опет је актуелан одлазак на позајмицу. Неки локални медији из Валенсије пишу да сада Максимовић размишља о одласку јер му је потребна минутажа како би се изборио за место у тиму Србије на Мундијалу у Русији. Уколико сезону преседи на клупи Слепих мишева, мале се му шансе да ће се наћи у тиму Орлова за Мундијал јер је конкуренција на његовој позицији жестока.

Алавес је и даље заинтерсован, али ни Максимовић, ни Валенсија нису загрејани за ту опцију. Разлог је статус двојице Валенсијиних фудбалера Медрана и Сивере који су летос отишли на позајмицу у Виторију и тамо нису добили шансу. Зато Валенсија и Максимовић не желе да ризикују са Алавесом и наводи се да је реалнија опција да Србин напусти Шпанију.

Уколико заиста привремено напусти Шпанију, једна од опција за Максимовића би могао да буде и повратак у Црвену звезду у којој је и поникао. Није тајна да је Црвена звезда летос била заинтересована за довођење Максимовића али је тада све остало на успостављеним контактима са играчевим агентом. Прича се није развила, што не значи да не би могла у јануару.

План Црвене звезде је да у јануару јури повратнике из иностранства попут Иванића,Јевотвића, Динге, Јевтића, па и Филипа Ђуричића (он тренутно није заинтересован за повратак ) који би представљали појачања и уједно оживели каријере или направили корак напред у њима као што је то ове сезоне бло са Савићем, Родићем, Стојковићем или Јовичићем.

Интереси би могли да се поклопе... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар