Šta je najbolje za ''Mesija sa Drine'' - Nemanju Maksimovića?

Ima li mesta za povratak u Zvezdu? Srpski vezista mora da donese tešku odluku.

Fudbal 18.11.2017 | 12:00
Šta je najbolje za ''Mesija sa Drine'' - Nemanju Maksimovića?
Srpski fudbal je zadužio kao jedan od petorice momaka koji su u omladinskoj rerezentaciji osvojili svetsku i evropsku titulu. Njegov gol je doneo Srbiji titulu prvaka sveta, a kasnije je ispisao istoriju i u kazahstanskoj Astani koju je uveo u Ligu šampiona.

Nemanja Maksimović je kroz karijeru išao težim utem, ali je već uspeo da ostvari mnogo toga. Reprezentacija ga je preporučila Astani, a iz Kazahstana je  uspeo da ostvari transfer u Valensiju. Međutim, od letošnjeg dolaska u Primeru, srpski vezista ne beleži očekivani napredak u karijeri.

Situacija u Valensiji je takva da treneru Marselinju niko ne može da zameri što je zlatnog dečka srpskog fudbala zakucao za klupu. Novi strateg je preporodio slavni klub sa Mestalje, Valensija beleži fenomenalne rezultate u Primeri i tim koji dobija se ne menja. Za Maksimovića trenutno nema mesta u nekoj ozbiljnijoj ulozi kod Marselina.

Još letos se spekulisalo da je Marselino dao zeleno svetlo za odlazak Maksimovića na pozajmicu jer je Srbin pre njega došao u klub i nije bio na spisku njegovih pojačanja. Pominjala se opcija da Maksimović ode u Alaves na pozajmicu, ali je ipak rešio da ostane i bori se za mesto u timu na Mestalji. U Primeri je od tada dobijao šansu na kašičicu i ulascima sa klupe sakupio tek 40 minuta na terenu. Odigrao je i jedan meč u Kupu kralja. Očekivalo se više...

S obzirom na situaciju u Valensiji, opet je aktuelan odlazak na pozajmicu. Neki lokalni mediji iz Valensije pišu da sada Maksimović razmišlja o odlasku jer mu je potrebna minutaža kako bi se izborio za mesto u timu Srbije na Mundijalu u Rusiji. Ukoliko sezonu presedi na klupi Slepih miševa, male se mu šanse da će se naći u timu Orlova za Mundijal jer je konkurencija na njegovoj poziciji žestoka.

Alaves je i dalje zaintersovan, ali ni Maksimović, ni Valensija nisu zagrejani za tu opciju. Razlog je status dvojice Valensijinih fudbalera Medrana i Sivere koji su letos otišli na pozajmicu u Vitoriju i tamo nisu dobili šansu. Zato Valensija i Maksimović ne žele da rizikuju sa Alavesom i navodi se da je realnija opcija da Srbin napusti Španiju.

Ukoliko zaista privremeno napusti Španiju, jedna od opcija za Maksimovića bi mogao da bude i povratak u Crvenu zvezdu u kojoj je i ponikao. Nije tajna da je Crvena zvezda letos bila zainteresovana za dovođenje Maksimovića ali je tada sve ostalo na uspostavljenim kontaktima sa igračevim agentom. Priča se nije razvila, što ne znači da ne bi mogla u januaru.

Plan Crvene zvezde je da u januaru juri povratnike iz inostranstva poput Ivanića,Jevotvića, Dinge, Jevtića, pa i Filipa Đuričića (on trenutno nije zainteresovan za povratak ) koji bi predstavljali pojačanja i ujedno oživeli karijere ili napravili korak napred u njima kao što je to ove sezone blo sa Savićem, Rodićem, Stojkovićem ili Jovičićem.

Interesi bi mogli da se poklope... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar