Ко ће водити Хрвате на СП? "Сулудо ако не остане!"

Преговори су почели већ у авиону! Играчи: Подршка Далићу; Шукер: Иде и он у Русију! Фудбалери Хрватске изборили су нови наступ на Светском првенству, а тамо желе да их предводи Златко Далић.

Фудбал 13.11.2017 | 14:15
Ко ће водити Хрвате на СП? "Сулудо ако не остане!"
Златко Далић (51) успешно је одрадио три утакмице на клупи репрезентације Хрватске, одвео "ватрене" на Светско првенство и постао слободан.

Уговор некадашњег фудбалера Хајдука са Фудбалским савезом Хрватске истекао је закључно са утакмицом у Атини и наредних дана биће вођени преговори о његовом останку или именовању наследника, што се тренутно чини мање извесном опцијом.

Пре пута за Атину, Далић је рекао да очекује уговор већ у авиону, али уз услова да он буде газда.

Наследник Антеа Чачића могао би да у свој стручни штаб уврсти и Дражена Ладића, некадашњег голмана репрезентације који је јавно критиковао рад Савеза, што је при првом договору била потенцијална препрека у преговорима, али је лопта сада у Далићевом дворишту и чини се да ће он постављати услове и сараднике.

"Било би сулудо да Далић не буде селектор. Направио је феноменалан посао у месец дана. Хрватска је изнад свих", рекао је после реванша у Грчкој капитен Хрватске Лука Модрић.

Све дилеме у вези са овим питањем на крају је разрешио председник ФС Хрватске Давор Шукер.

"Могу потврдити да ће Далић водити репрезентацију у Русији. Остале су само неке формалности које ћемо договорити најверобатније у уторак, али он остаје селектор", рекао је Шукер.

Осим Хрватске пласман на Мундијал 2018. преко баража је у недељу обезбедила и Швајцарска. У понедељак Италија дочекује Шведску (0:1), а у уторак играју Ирска и Данска (0:0).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар