Ko će voditi Hrvate na SP? "Suludo ako ne ostane!"

Pregovori su počeli već u avionu! Igrači: Podrška Daliću; Šuker: Ide i on u Rusiju! Fudbaleri Hrvatske izborili su novi nastup na Svetskom prvenstvu, a tamo žele da ih predvodi Zlatko Dalić.

Fudbal 13.11.2017 | 14:15
Ko će voditi Hrvate na SP? "Suludo ako ne ostane!"
Zlatko Dalić (51) uspešno je odradio tri utakmice na klupi reprezentacije Hrvatske, odveo "vatrene" na Svetsko prvenstvo i postao slobodan.

Ugovor nekadašnjeg fudbalera Hajduka sa Fudbalskim savezom Hrvatske istekao je zaključno sa utakmicom u Atini i narednih dana biće vođeni pregovori o njegovom ostanku ili imenovanju naslednika, što se trenutno čini manje izvesnom opcijom.

Pre puta za Atinu, Dalić je rekao da očekuje ugovor već u avionu, ali uz uslova da on bude gazda.

Naslednik Antea Čačića mogao bi da u svoj stručni štab uvrsti i Dražena Ladića, nekadašnjeg golmana reprezentacije koji je javno kritikovao rad Saveza, što je pri prvom dogovoru bila potencijalna prepreka u pregovorima, ali je lopta sada u Dalićevom dvorištu i čini se da će on postavljati uslove i saradnike.

"Bilo bi suludo da Dalić ne bude selektor. Napravio je fenomenalan posao u mesec dana. Hrvatska je iznad svih", rekao je posle revanša u Grčkoj kapiten Hrvatske Luka Modrić.

Sve dileme u vezi sa ovim pitanjem na kraju je razrešio predsednik FS Hrvatske Davor Šuker.

"Mogu potvrditi da će Dalić voditi reprezentaciju u Rusiji. Ostale su samo neke formalnosti koje ćemo dogovoriti najverobatnije u utorak, ali on ostaje selektor", rekao je Šuker.

Osim Hrvatske plasman na Mundijal 2018. preko baraža je u nedelju obezbedila i Švajcarska. U ponedeljak Italija dočekuje Švedsku (0:1), a u utorak igraju Irska i Danska (0:0).

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar