Емотивни Маса: Недостајаћете ми!

Возач Вилијамса Фелипе Маса каже да му је седмо месо у Бразилу "као победа", пошто се на домаћој стази други и последњи пут опростио од својих навијача.  

Остали спортови 13.11.2017 | 15:30
Емотивни Маса: Недостајаћете ми!
Маса је прошле године, пре трке у Бразилу, саопштио да завршава каријеру, али су га из екипе Вилијамс поново ангажовали, по одласку Валтерија Ботаса у Мерцедес.

Маса је добро стартовао, скочио је са деветог на шесто место, а једино га је обишао светски првак из Мерцедеса Луис Хамилтон.

Маса се жестоко борио са дугогодишњим ривалом Фернандом Алонсом за седмо место. Шпанац га је први сачекао после трке и аплаудирао му је.

"Ову трку никада нећу заборавити. Преплавиле су ме емоције када сам је завршио. Ово је била тешка трка за мене, била је као и многе у којима сам победио. Возио сам савршено од почетка до краја, чувао сам гуме, све око болида, темпо који сам имао. Осећам као да сам данас победио", рекао је Маса.

Осим прве тројице у Бразилу, Себастијана Фетела из Ферарија, Валтерија Ботаса из Мерцедеса и Кимија Раиконена из Ферарија, на подијум на Интерлагосу позван је и Маса.

"Много ћете ми сви недостајати. Огромно је одушевљење које сам данас осетио. Данашњи дан нећу никада заборавити", рекао је он. Маси је први честитао његов седмогодишњи син, путем радија из бокса.

"Тата, поносан сам на тебе, а много ми се свидео твој старт", рекао је Фелипињо. Маса је рекао да ће од сада више времена проводити са породицом.

Он је наступио у 269 трка у Формули 1 и остварио је 11 победа. У сезони 2008. је био вицешампион. Тренутно заузима 10. место у шампионату са 42 бода.

Последњу трку у каријери у Формули 1 возиће за две недеље у Абу Дабију. После његовог повлачења, у Формули 1 неће бити возача из Бразила први пут од 1969. године.

Маса је најавио да ће се по завршетку каријере у потпуности посветити породици.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар