Шта би Гејтс да нема милијарде?

Бил Гејтс је један од најбогатијих бизнисмена на свету. Према подацима Форбса, богатство једног од оснивача компаније Микрософт процењено је на 89. 3 милијарде долара.

Свијет 13.11.2017 | 12:45
Шта би Гејтс да нема милијарде?
Да није имао план, не би био овде где јесте, али наводи да би знао како да живи и са свега два долара дневно.

Уколико би његова фирма пропала, Гејтс у свом блогу истиче да би гајио пилиће. Гејтс је један од људи који су имали прилику да пропутују цео свет и упознају се са најутицајнијим имућним људима. Међутим, сусретао се и са сиромашнима, па истиче да су почели боље да живе након што су почели да гаје пилиће.

"То је право питање за скоро милијарду људи који данас живе у екстремном сиромаштву. Не постоји ниједан прави одговор, наравно, и сиромаштво изгледа другачије у зависности од места и дела света, али током мог рада у организацији, упознао сам много људи из сиромашних земаља који имају пилиће. Научио сам много о начину њиховог узгајања“, пише Гејтс.

Како би објаснио свој начин размишљања, он додаје да су пилићи добра финансијска инвестиција јер се брзо репродукују и у Западној Африци по комаду може да се заради пет долара.

Он даље објашњава да су кокошја јаја здрава за целу породицу, јер су извор протеина.

Фондација о којој Гејст говори, Билл & Мелинда Гатес Фоундатион, сарађује са хуманитарном организацијом и помаже најсиромашнијим крајевима света обезбеђујући им стоку.

"Посебно је важно да омогућимо фармерима да купе птице исправно вакцинисане и прилагођене условима узгоја. Наш циљ је да помогнемо да 30 осто породица у супсахарској Африци има боље услове у узгајању животиња“.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Паре Ниста Лова Све

13.11.2017 16:03

Не дај Бозе да ови наси новокомпоновани бизнисмени имају оволико лове,обицни народ бих морао носити сљемове да га ови не укакају.

ОДГОВОРИТЕ