Хрвати славе одлазак на СП по пети пут!

Хрвати пети пут на Светском првенству! Фудбалери Хрватске пласирали су се на Светско првенство, пето од последњих шест мундијала.  Грци без сензације, Хрвати иду у Русију! Довољна је била једна утакмица у дуелу ове двије селекције. . .

Фудбал 13.11.2017 | 12:00
Хрвати славе одлазак на СП по пети пут!
"Ватрени" су ремијем без голова са Грчком у Пиреју одбранили импресивних 4:1 са Максимира из првог меча.

Хрвати су на Јоргос Караискакису одиграли изузетно дисциплиновано, без срљања у нападу, пре свега се концентрисавши на одбрану свог гола.

Грци су покушали јаким притиском на старту меча да стигно до брзог гола, али су били немоћни у завршници напада.

Током 90 минута у Пиреју је виђена жестока борба, пре свега у везном реду, без правих гол шанси, а најближи поготку били су гости, Иван Перишић је крајем првог полувремена погодио стативу ударцем са око 25 метара.

Хрватска се придружила пШвајцарској која је такође ремијем без голова у реваншу "оверила" тријумф из Северне Ирске, а преостали реванши европског баража за Мундијал 2018. играју се у понедељак (Италија – Шведска, 0:1) и уторак (Ирска – Данска, 0:0).

Европски прваци из 2004. нису успјели до новог чуда. Занијемила је тада Европа пред Грцима, али овај пут нису успјели до нове сензације.

Хрватска је сачувала 4:1 из Загреба и послије 0:0 у Атини "овјерила" пласман на Свјетско првенство у Русији наредног љета.

 
У прилично незанимљивој утакмици, домаћин је и поред покушаја да нападне био готово без шанси за погодак све до 85. минута, када је шут Тацидиса без већих проблема укротио Субашић, док су гости успјели да погоде стативу крајем првог полувремена. И, то би било све...

Показали су Хрвати да умију да одиграју рутински, чврсто у одбрани и да сигурно неће бити међу пожељним ривалима на жријебу 1. децембра. А, налазе се у трећем "шеширу", што значи да могу у исту групу са "орловима".

Хрватима ће ово бити пето учешће на Мундијалима, а најбољи резултат остварили су 1998. у Француској, када су били трећи. У Бразилу, 2014, испали су у групној фази, пошто су били иза Бразила и Мексика, а испред Камеруна.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар