Hrvati slave odlazak na SP po peti put!

Hrvati peti put na Svetskom prvenstvu! Fudbaleri Hrvatske plasirali su se na Svetsko prvenstvo, peto od poslednjih šest mundijala.  Grci bez senzacije, Hrvati idu u Rusiju! Dovoljna je bila jedna utakmica u duelu ove dvije selekcije. . .

Fudbal 13.11.2017 | 12:00
Hrvati slave odlazak na SP po peti put!
"Vatreni" su remijem bez golova sa Grčkom u Pireju odbranili impresivnih 4:1 sa Maksimira iz prvog meča.

Hrvati su na Jorgos Karaiskakisu odigrali izuzetno disciplinovano, bez srljanja u napadu, pre svega se koncentrisavši na odbranu svog gola.

Grci su pokušali jakim pritiskom na startu meča da stigno do brzog gola, ali su bili nemoćni u završnici napada.

Tokom 90 minuta u Pireju je viđena žestoka borba, pre svega u veznom redu, bez pravih gol šansi, a najbliži pogotku bili su gosti, Ivan Perišić je krajem prvog poluvremena pogodio stativu udarcem sa oko 25 metara.

Hrvatska se pridružila pŠvajcarskoj koja je takođe remijem bez golova u revanšu "overila" trijumf iz Severne Irske, a preostali revanši evropskog baraža za Mundijal 2018. igraju se u ponedeljak (Italija – Švedska, 0:1) i utorak (Irska – Danska, 0:0).

Evropski prvaci iz 2004. nisu uspjeli do novog čuda. Zanijemila je tada Evropa pred Grcima, ali ovaj put nisu uspjeli do nove senzacije.

Hrvatska je sačuvala 4:1 iz Zagreba i poslije 0:0 u Atini "ovjerila" plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji narednog ljeta.

 
U prilično nezanimljivoj utakmici, domaćin je i pored pokušaja da napadne bio gotovo bez šansi za pogodak sve do 85. minuta, kada je šut Tacidisa bez većih problema ukrotio Subašić, dok su gosti uspjeli da pogode stativu krajem prvog poluvremena. I, to bi bilo sve...

Pokazali su Hrvati da umiju da odigraju rutinski, čvrsto u odbrani i da sigurno neće biti među poželjnim rivalima na žrijebu 1. decembra. A, nalaze se u trećem "šeširu", što znači da mogu u istu grupu sa "orlovima".

Hrvatima će ovo biti peto učešće na Mundijalima, a najbolji rezultat ostvarili su 1998. u Francuskoj, kada su bili treći. U Brazilu, 2014, ispali su u grupnoj fazi, pošto su bili iza Brazila i Meksika, a ispred Kameruna.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar