Протестима против повећања пореза

Хиљаде Румуна учествовало је у антивладиним протестима у 10 градова, противећи се новим пореским изменама за које критичари упозоравају да ће довести до смањења плата.

Свијет 13.11.2017 | 07:32
Протестима против повећања пореза
Демонстранти у Букурешту и још девет градова махали су румунским заставама на истовремено одржаним протестима, узвикујући "Оставка", преноси АП.

Румунска левичарска влада је 8. новембра хитним декретом усвојила непопуларну меру којом се трошкови плаћања доприноса за социјално осигурање пребацују на раднике, што је до сада била обавеза послодаваца.

Након усвојених нових мера, вредност националне валуте опала је до најнижег нивоа од 2012.

Председник Румуније Клаус Јоханис, синдикати, удружења инвеститора и грађани противе се изменама које ће утицати на смањење зарада, док министар финансија Јонут Миса, пак, поручује да ће и компаније и запослени имати користи.

Иначе, Румунија је тиме постала једина чланица Европске уније која је сав терет социјалних доприноса пребацила на запослене.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ста,

13.11.2017 06:48

Не смеју они протестирати,они су у нату ,тамо нема трте мрте "има стоје мирмо ;док им газда цита буквицу :Yасно"

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТР

13.11.2017 06:51

ПАЗИТЕ ОВО-Предсјседник Румуније је против повецања али министар донио одлука.И ипак протестс.Замислите код нас да се министар супротстави Додику.Колико времена би провео у министарској фотељи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

13.11.2017 08:38

Сав нормалан свијет се бори за своја права само овце у БиХ ћуте док их шишају.

ОДГОВОРИТЕ