Јувентус је опседнут Србином!

Продати Сандра или можда Дибалу, купити Милинковић Савића! Тешко. . . ! Италијански шампион не одустаје, али репутација и цена им не дају велике шансе.

Фудбал 14.11.2017 | 23:15
Јувентус је опседнут Србином!
Макс Алегри је одавно преломио, рекли су своје и навијачи: Сергеј Милинковић Савић је мета број један за Јувентус наредног лета! Али Јувентусове шансе су се мање и мање, немају капцаитет да се боре са осталим богаташима за аутограм српског везисте.

Летос је Лацио одбио 45.000.000 евра од Јувентуса за Милинковић Савића. После тога су добијали и неке понуде од других клубова вредне преко 70.000.000 евра које су такође одбијене, потврдио је директор Таре. Два манчестерска великана и ПСЖ су озбиљно загризли за Србина, Јувентус тешко може да финансијски парира овим клубовима.

Лацио зна да какво богатство у рукама и Лотито је послао поруку купцима да је цена 100.000.000 евра и да Сергеј није ништа мање вредан од Погбе којег је Јунајтед платио и више од тога. Јувентус се и даље нада да ће газда Лација пристати на попуст и понуду од 80.000.000 или 90.000.000 евра. Бјанконери су спремили и план како да финансирају дсергејев трансфер. Спремни су да продају Алекса Сандра за којег је Челси летос нудио 70.000.000 евра јер имају Асамоу, Хеведеса и Спинацолу као замене. Међутим, нити Бразилац сада вреди толико, нити је извесно да ће заговорник те приче Антонио Конте остати на Стамфорд Бриџу и следеће сезоне, нити постоје остали клубови који би пристали да плате поменуту суму за левог бека Јувентуса.

Јуве би могао да финансира тај трансфер и продајом Дибале, али то је сценарио који ће покушати да избегне. Прошлог лета је на сличан начин инвестирао новац од продаје Бонућијау довођење Бернардескија, а претпрошлог је захваљујући продаји Погбе платио клаузулу за Игуаина. Ретко када се Бајнконери одлучују за велике куповине које не прати нека слична продаја. Зато је мало вероватно да би Јувентус пристао да издвоји тражених 80.000.000 до 100.000.000 евра без неке велике продаје. Са друге стране, то за манчестерске клубове и ПСЖ није проблем.

Тренер Алегри врши притисак на управу клубу да му доведу Милинковић Савића којег је описао као „фудбалског Франкештајна“, што се односи на савршено упаковане квалитете српског репрезентативца. Алегри је опчињен Србином из Лација, а навијачи су га недавно у анкети локалног Тутоспорта прогласили као најпожељније од 50 понуђених појачања.

Директорски тандем Марота - Паратићи дели мишљење тренера и навијача, али им поред цене, на руку не иде ни репутација. Лотито не заборавља како су Марота и Паратићи прошлог лета покушавали да му преотму Кеиту Балдеа и одведу га за ситне паре. На крају је Лотитопобедио у тој борби и продао Сенегалца у Монако. Јувентус сада нешто слично покушава са Де Фрајом и наговара Холанђанина да не потпише нови уговор у Риму и да изврши притисак на Лацио да га прода следећег лета. Зато је Јувентус последњи клуб са којим би Лотитожелео да послује.

Поготово што је у ситуацији да бира купца и да преговара са некима који могу да понуде више. А на руку му иде и то што је СМС продужио уговор до 2022. године и што играч не може да прави било какву врсту притиска на клуб. А те методе су често биле Јувентусово главно оружје у покушајима да осталима клубовима преотму играче за новац мањи од реалне вредности.

Не треба занемарити ни финансијску страну код самог играча. Србин свакако може да заради више новца у Манчестеру или Паризу него у Јувентусу који по издвајањима за плате и даље касни за најбогатијим европским клубовима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар