Велики интервју Матса Хумелса...

Због чега је смењен Анћелоти, шта је Хајнкес променио, зашто Нагелсман не може да буде тренер Бајерна. . .  И искрени одговори на многа друга занимљива питања.

Фудбал 14.11.2017 | 20:00
Велики интервју Матса Хумелса...
Један од најбољих светских штопера Матс Хумелс (28) познат је као искрен момак. Рођени Баварац доказивао се у Борусији из Дортмунда пре него што се као суперзвезда вратио у матични клуб, а његова реч итекако се цени и поштује како у Бајерну из Минхена тако и у целој Немачкој.

Репрезентативац Панцера дао је опширан интервју за недељно издање Билда, а открио је и позадину контроверзне смене Карла Анћелотија за коју су многи кривили и њега као једног од четворице завереника.

“Питао сам се шта је кренуло по злу са Анћелотијем. Причао сам са многима који су раније сарађивали са њим и који су ми рекли да је коректан тип. Када га је Бајерн довео, срео сам током одмора друге фудбалере који су ми причали да никада нећу радити са бољим тренером и да ћу уживати”, истакао је Хумелс.

Запело је, како каже, око немачког језика.

“Веровао сам одувек да је језик најбитнији у комуникацији. Када говорим немачки осећам се лагодно поготово у свлачионици. За тренера као што је Анћелоти језик је важан део комуникације, али он није успео да искомуницира са фудбалерима Бајерна на прави начин. Није имао однос као што је био случај у претходним клубовима.”

На леђима и у Бајерну и у Немачкој носи број пет, па га многи пореде са Францом Бекенбауером.

“То је велика част за мене. Ласка ми када чујем поређења с Кајзером Францом. Волим да будем активан у игри, а многи саиграчи ме због тога зову либеро.”

Билд каже - Хумелс је модерни Бекенбауер…

“Не бих се противио томе. Свиђа ми се, ласка ми. Једино што нисам пуно гледао Бекнбауера па могу да поредим стилове игре. Откако је Јуп Хајнкес стигао имам много више одговорности у игри са лоптом. Другачије смо послтављени, улоге су се промениле, али ми је добро, а видим да и тиму добро иде.”

Да ли ти је Јуп наметнуо одговорност?

“Да, то ми је рекао јасно од првог дана, да тражи да ја будем вођа одбране. Свидело ми се то, јер заиста волим када могу да допринесем игри Бајерна.”

Која је тајна Хајнкесовог успеха?

“Дисциплина, то је његова главна структура. Дефинитвно је изградио нови тимски дух. Веома је директан и отворен. Све ти каже у лице, а неколико пута ме је и критиковао отворено. И ја сам током каријере био отворен према многим тренерима, то је поштен однос.”

Кажу да је Јуп као 72-годишњак матор за тренера Бајерна?

“Нисам то никад помислио. Хајнкес је врло динамичан и препун енергије. Када видите какав посао ради са колико енергије и страсти, не морате да бринете због његових година.”

Да ли је ПСЖ главни фаворит за освајање Лиге шампиона?

“Један од фаворита јесу, али не бих ишао так одалеко да кажем да су топ фаворити. Ту су још и Барса, Реал, Манчестер Сити...”

А где је ту Бајерн?

“Мучили смо се у последње време посебно у Европи. Пре неколико недеља нисам нас видео оволико високо, али опет ни ово није довољно, морамо још да се поправимо ако желимо равноправну борбу са најбољима.”

Познајеш добро Томаса Тухела, да ли је он нови тренер Бајерна?

“Не бих да причам о томе. Говорићу једино ако се то стварно деси.”

Да ли млађи тренер, рецимор Јулијан Нагелсман, може да води Баварце или је потребан неко старији?

“Не знам... Знам само да је две године старији од мене. И мислим да је немогуће да он преузме Бајерн.”

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар