Београд и два Сарајева заједно

Споразум о сарадњи на реализацији пројекта Европског омладинског олимпијског фестивала ЕYОФ 2019, који ће бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву, потписали су данас у Београду градоначелници Београда, Сарајева и Источног Сарајева Синиша Мали, Абдулах Скака и Ненад Вуковић.

Босна и Херцеговина 11.11.2017 | 18:24
Београд и два Сарајева заједно
Потписан је и Меморандум о сарадњи Београда и Сарајева, те низ споразума из области културе, туризма и науке.

Градоначелник Мали рекао је да је презадовољан напретком односа у посљедњих десетак дана између Београда и Сарајева.

Према његовим ријечима, за врло кратко вријеме су потписани конкретни споразума у области културе, сарадње народних позоришта, филхармоније, туристичких организација, организацији ЕYОФ-а и о сарадњи двају градова.

Сматра да регион мора наступати заједно, "јер је тако конкурентнији".

"Главни градови региона могу да заједнички наступају на трећим тржиштима, да представљају своје земље и регион, као и потенцијале у туризму и култури. Србија је велика и Босна и Херцеговина је велика, али релативно смо мали у односу на друге земље. Заједно смо јачи. Вријеме је да гледамо у будућност и да се бавимо неким стварима везаним за будуће генерација и дјецу”, рекао је градоначелник Мали.

Градоначелник Скака такође вјерује да је ово почетак добре праксе коју ће градови у региону наставити у будућности, у сврху удруживања у заједничко тржиште.
Градоначелник Вуковић рекао је да је задовољан што је имао прилику да потпише споразум о сарадњи у организацији олимпијаде младих 2019. године у Источном Сарајеву и Сарајеву.

“То је за нас један од највећих догађаја у наредном периоду, који нас враћа на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима, али и прилика да се промовишу туристички потенцијали на подручју и Источног Сарајева и Сарајева и њихових олимпијских планина Јахорине, Бјелашнице, Дворишта, Игмана и градова”, рекао је он. 

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Индијанац Но1

11.11.2017 20:20

Сваки пут када прочитам Источно Сарајево, односно Вучија Лука, Хреша, Касиндо и околина, добијем нападе смијеха. Не бих могао замислити да живим у сред шуме на Требевићу и сам себе лажем како живим у некаквом непостојећем граду, дијагноза Подроманија и кошуљица без рукава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

12.11.2017 06:30

Вади их оних пар зграда на Добрињи, само не разумијем што тролејбус не иде иза "ентитетске" линије?

Name

Американац

12.11.2017 07:30

Индијанац, Баш те замишљам у тој кошуљи са нападом смијеха. Са твојим ставом сам си се сврстао ! А источно Сарајево има људе који вриједе више од "наших заједничких" зграда које су остале Сарајеву и које су девастиране небригом домаћина. Поздрав за лијеп гест и сарадњу три града. Нека буде сретно и успјешно !

Name

Фрула

11.11.2017 21:54

Никад пре није постајало 2 Сарајева. Знало се само за један град Сарајево. А сад постоју истоцно, западно, јузно и сјеверно. Град је град!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

12.11.2017 08:31

Сарајево је Главни град Босне и Херцеговине

Name

Бајо

11.11.2017 23:06

Ем смесно ем залосно!?

ОДГОВОРИТЕ