ФСС у проблему, Пикси одбио “тезгу“!

Не може и тренер и селектор! Да ли ће то Младен Крстајић остати на селекторској функцији?

Фудбал 11.11.2017 | 21:00
ФСС у проблему, Пикси одбио “тезгу“!
Надала се земља да Фудбалски савез Србије има неки план. Да није Славољуба Муслинаотерао пре но што је смислио шта после њега. Авај, прође већ 12 дана откако је селектор који је Орлове довео до Мундијала добио отказ - илити споразумни раскид сарадње свеједно је - а Србија још нема решење. И чини се да је све даље од њега, пошто је Драган Стојковић, преноси Информер, и дефинитивно одбио понуду да преузме диригентску палицу.

Да ће тако и бити постало је јасно чим је продужио уговор са Гуангџоум по коме ће годишње зарађивати око 10.000.000 долара, али су на Теразијама упорно покушавали да смекшају став легендарног Пиксија, јер изгледа да друго решење - немају. Барем не оно око којег би се сагласила целокупна фудбалска јавност.

Спортски журнал у данашњем издању чак помиње и могућност да Пикси буде "број један" само на Мундијалу док би вршилац дужности селектора Младен Крстајић водио екипу кроз припремни период. Не сумњамо да је у ФСС провејавала и таква идеја, али кад већ челници српског фудбала нису смогли снаге да пресеку и такву замисао у старту одбаце учинио је то сам Стојковић.

Информер је ископао његову изјаву за кинески сајт "Фудбалске вести".

"Дефинитивно остаје у Гуангџоу и у наредном периоду то ће бити мој једини посао... Било ми је изузетно тешко да одлучим, али преломио сам. Дакле, сви су упознати с мојом одлуком, нећу бити селектор Србије", рекао је Пикси.

Врло јасно и о могућности да фунцкију селектора обавља "као тезгу", као додатан посао док остане на месту тренера Гуанџоу Р&Ф-а.

"Никад нисам размишљао о опцији да у исто време водим и Гуангџоу и репрезентацију, јер онда ниједан посао не бих радио довољно добро", децидиран је Стојковић, који оставља могућност да једног дана заиста и преузме репрезентацију Србије.

У неким другачијим околностима. Не сада, неколико месеци пред Мундијал, са бројним ултиматумима челника ФСС кад је играчки кадар у питању, али и са спознајом да су главешине са Теразија смениле и селектора који је имао резултат.

Лопта је поново у дворишту ФСС. Времена је све мање. Турнеја на Далеком истоку већ је протраћена као туристичко путовање. Осим ако се испостави да је Информер био на правом трагу када је поменуо и могућност да Младен Крстајић остане на месту селектора? Иако пре доласка Муслина на клупу није имао ама баш никакво тренерско искуство.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

11.11.2017 20:22

Вучића за селектора!Само још то није(бар званично)!

ОДГОВОРИТЕ