FSS u problemu, Piksi odbio “tezgu“!

Ne može i trener i selektor! Da li će to Mladen Krstajić ostati na selektorskoj funkciji?

Fudbal 11.11.2017 | 21:00
FSS u problemu, Piksi odbio “tezgu“!
Nadala se zemlja da Fudbalski savez Srbije ima neki plan. Da nije Slavoljuba Muslinaoterao pre no što je smislio šta posle njega. Avaj, prođe već 12 dana otkako je selektor koji je Orlove doveo do Mundijala dobio otkaz - iliti sporazumni raskid saradnje svejedno je - a Srbija još nema rešenje. I čini se da je sve dalje od njega, pošto je Dragan Stojković, prenosi Informer, i definitivno odbio ponudu da preuzme dirigentsku palicu.

Da će tako i biti postalo je jasno čim je produžio ugovor sa Guangdžoum po kome će godišnje zarađivati oko 10.000.000 dolara, ali su na Terazijama uporno pokušavali da smekšaju stav legendarnog Piksija, jer izgleda da drugo rešenje - nemaju. Barem ne ono oko kojeg bi se saglasila celokupna fudbalska javnost.

Sportski žurnal u današnjem izdanju čak pominje i mogućnost da Piksi bude "broj jedan" samo na Mundijalu dok bi vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić vodio ekipu kroz pripremni period. Ne sumnjamo da je u FSS provejavala i takva ideja, ali kad već čelnici srpskog fudbala nisu smogli snage da preseku i takvu zamisao u startu odbace učinio je to sam Stojković.

Informer je iskopao njegovu izjavu za kineski sajt "Fudbalske vesti".

"Definitivno ostaje u Guangdžou i u narednom periodu to će biti moj jedini posao... Bilo mi je izuzetno teško da odlučim, ali prelomio sam. Dakle, svi su upoznati s mojom odlukom, neću biti selektor Srbije", rekao je Piksi.

Vrlo jasno i o mogućnosti da funckiju selektora obavlja "kao tezgu", kao dodatan posao dok ostane na mestu trenera Guandžou R&F-a.

"Nikad nisam razmišljao o opciji da u isto vreme vodim i Guangdžou i reprezentaciju, jer onda nijedan posao ne bih radio dovoljno dobro", decidiran je Stojković, koji ostavlja mogućnost da jednog dana zaista i preuzme reprezentaciju Srbije.

U nekim drugačijim okolnostima. Ne sada, nekoliko meseci pred Mundijal, sa brojnim ultimatumima čelnika FSS kad je igrački kadar u pitanju, ali i sa spoznajom da su glavešine sa Terazija smenile i selektora koji je imao rezultat.

Lopta je ponovo u dvorištu FSS. Vremena je sve manje. Turneja na Dalekom istoku već je protraćena kao turističko putovanje. Osim ako se ispostavi da je Informer bio na pravom tragu kada je pomenuo i mogućnost da Mladen Krstajić ostane na mestu selektora? Iako pre dolaska Muslina na klupu nije imao ama baš nikakvo trenersko iskustvo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Petar

11.11.2017 20:22

Vučića za selektora!Samo još to nije(bar zvanično)!

ODGOVORITE