Бивши миротворац посјетио Лопаре

Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас о могућим руским инвестицијама у овој мајевичкој општини са руским миротворцем пуковником Михаилом Павловичем Лаврененком, који је био командант Сјевероисточне зоне мировне мисије у БиХ.

Република Српска 11.11.2017 | 12:46
Бивши миротворац посјетио Лопаре
Начелник Савић захвалио је Павловичу на посјети и рекао да је он имао значајну улогу у мировним снагама у постратном периоду, а данас су разговарали о пројекту из области туризма у Лопарама. 

"Павлович је као главнокомандујући руских мировних трупа сјевероистока боравио у мотелу `Вукосавци` који се налази у оквиру Спомен-парка у власништву општине Лопаре. Данас смо  разговарали  о могућности да се пронађе инвеститор у Русији који би могао да оспособи мотел, учини га примамљивим за госте и тако обогати туристичку понуду Лопара", рекао је Савић новинарима. 

Он је истакао да је општина Лопаре отворена за сарадњу и најавио да ће инвеститор који је заинтересован за ово улагање доћи у посјету у децембру. 



Руски миротворац Павлович рекао је након састанка да му је изузетно задовољство што је поново у Лопарама и што му се указала прилика да помогне српском народу тако што би довео потенцијалне инвеститоре из области туризма и бизниса.

Павлович каже да сада води невладину организацију хуманитарног карактера која обједињује миротворце који су радили изван Русије. 

Михал Павлович Лаврененко у окиру посјете Семберији и Мејевици  посјетиће Манастир Свете Тројице у Тавни и поклонити Јеванђеље рађено у највећој православној радионици "Софрино" у истоименом руском граду. 

Начелник Савић и Павлович су током дана посјетили и мотел "Вукосавци" у Спомен-парку у Лопарама.

 (БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

цц

11.11.2017 13:48

Шта да покаже на Вукосаваца да се брука све у хаосу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

11.11.2017 14:31

Хајде да се надамо да це бити неке вајде од тога. Вукосавци имају веома добар полозај тако да би требало то искористити. Бјесе једном прица како це ту бити изградјен спортскорекреациони центар (у склопу тога и угоститељски објекат) гдје би и спортисти цијелог региона могли да се припремају и за велика такмицења. Ниста од тога, остаде само прица. Али, не мозе увијек да буде "ниста", некад крене и "узбрдо". Нека то буде овај пут.

Name

де

11.11.2017 16:57

Јел то она руска боза код Угљевика, ко стала, добро се сјецам. Хихихи

Name

цобан мајевицки

11.11.2017 15:18

Браво, Савицу! Тако се бори за Лопаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

12.11.2017 08:37

Михаило имао требу за врјеме слузбе и досао да јој донесе намјерница и сад нацелник главна фора

Name

гајо

12.11.2017 13:37

Ово све лудо, који црни Вукосавци све пропало као и опстина сто је пропала..Нек прави етно село у Тоциљевцу. Ста це он са радом кад је радо збрисао за вријеме рата....знамо сви гфје, да се сколује у Ваљеву. Нисам знао да је ваљевобу свици. Сто тај цуко Рус није обисао оне са којим је сарадјивао кад је био у вукосавцима али радо трци ко теле пред руду...бозе сацувај