Bivši mirotvorac posjetio Lopare

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je danas o mogućim ruskim investicijama u ovoj majevičkoj opštini sa ruskim mirotvorcem pukovnikom Mihailom Pavlovičem Lavrenenkom, koji je bio komandant Sjeveroistočne zone mirovne misije u BiH.

Republika Srpska 11.11.2017 | 12:46
Bivši mirotvorac posjetio Lopare
Načelnik Savić zahvalio je Pavloviču na posjeti i rekao da je on imao značajnu ulogu u mirovnim snagama u postratnom periodu, a danas su razgovarali o projektu iz oblasti turizma u Loparama. 

"Pavlovič je kao glavnokomandujući ruskih mirovnih trupa sjeveroistoka boravio u motelu `Vukosavci` koji se nalazi u okviru Spomen-parka u vlasništvu opštine Lopare. Danas smo  razgovarali  o mogućnosti da se pronađe investitor u Rusiji koji bi mogao da osposobi motel, učini ga primamljivim za goste i tako obogati turističku ponudu Lopara", rekao je Savić novinarima. 

On je istakao da je opština Lopare otvorena za saradnju i najavio da će investitor koji je zainteresovan za ovo ulaganje doći u posjetu u decembru. 



Ruski mirotvorac Pavlovič rekao je nakon sastanka da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Loparama i što mu se ukazala prilika da pomogne srpskom narodu tako što bi doveo potencijalne investitore iz oblasti turizma i biznisa.

Pavlovič kaže da sada vodi nevladinu organizaciju humanitarnog karaktera koja objedinjuje mirotvorce koji su radili izvan Rusije. 

Mihal Pavlovič Lavrenenko u okiru posjete Semberiji i Mejevici  posjetiće Manastir Svete Trojice u Tavni i pokloniti Jevanđelje rađeno u najvećoj pravoslavnoj radionici "Sofrino" u istoimenom ruskom gradu. 

Načelnik Savić i Pavlovič su tokom dana posjetili i motel "Vukosavci" u Spomen-parku u Loparama.

 (BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

cc

11.11.2017 13:48

Šta da pokaže na Vukosavaca da se bruka sve u haosu.

ODGOVORITE
Name

Olja

11.11.2017 14:31

Hajde da se nadamo da ce biti neke vajde od toga. Vukosavci imaju veoma dobar polozaj tako da bi trebalo to iskoristiti. Bjese jednom prica kako ce tu biti izgradjen sportskorekreacioni centar (u sklopu toga i ugostiteljski objekat) gdje bi i sportisti cijelog regiona mogli da se pripremaju i za velika takmicenja. Nista od toga, ostade samo prica. Ali, ne moze uvijek da bude "nista", nekad krene i "uzbrdo". Neka to bude ovaj put.

Name

de

11.11.2017 16:57

Jel to ona ruska boza kod Ugljevika, ko stala, dobro se sjecam. Hihihi

Name

coban majevicki

11.11.2017 15:18

Bravo, Savicu! Tako se bori za Lopare!

ODGOVORITE
Name

Bajker

12.11.2017 08:37

Mihailo imao trebu za vrjeme sluzbe i dosao da joj donese namjernica i sad nacelnik glavna fora

Name

gajo

12.11.2017 13:37

Ovo sve ludo, koji crni Vukosavci sve propalo kao i opstina sto je propala..Nek pravi etno selo u Tociljevcu. Sta ce on sa radom kad je rado zbrisao za vrijeme rata....znamo svi gfje, da se skoluje u Valjevu. Nisam znao da je valjevobu svici. Sto taj cuko Rus nije obisao one sa kojim je saradjivao kad je bio u vukosavcima ali rado trci ko tele pred rudu...boze sacuvaj