Евра жестоко кажњен - отказ и забрана до љета!

Одлуком УЕФА, ратоборни француски ветеран неће поново играти ове сезоне.

Фудбал 13.11.2017 | 16:00
Евра жестоко кажњен - отказ и забрана до љета!
Патрис Евра (36) завршио је сезону, а можда и каријеру!

Некадашњи леви бек Манчестер јунајтеда и Јувентуса физички је напао навијача свог садашњег клуба, Олимпик Марсеја, а тим атаком бавила се и Европска фудбалска асоцијација (УЕФА), која је у петак донела дефинитивну одлуку.

Еври је забрањен наступ у свим европским клупским такмичењима до 30. јуна 2018. године, а уз то ће морати да плати и 10.000 евра због покушаја да шутне навијача у главу!

Инцидент се догодио пре утакмице Марсеја и Виторије Гимараеш и то је по свему судећи последњи пут да је некадашњи репрезентативац Француске носио дрес Олимпика, јер му је уговор експресно раскинут.

"Помрачење" фудбалера који је сваког понедељка поручивао својим фановима да је живот леп и да би требало бити срећан, изузетно га је скупо коштало и вероватно ће му и "убрзати" одлазак у пензију. Раније него што је планирао.



У саопштењу Европске куће фудбала се наводи да "Евра неће моћи да наступа на утакмицама под окриљем УЕФА", као и да ће морати да плати казну од 10.000 евра.

Недуго затим, Олимпик из Марсеја саопштио је да је отпустио легендарног левог бека.

"Данас смо сви тужни. Пре свега Евра који је очигледно схватио шта је урадио и што сада више неће наступати у дресу Олимпика и неће моћи да покаже љубав према клубу. Такође, тужни су и навијачи који су стигматизовани због неодговорног понашања неколицине, као и сам клуб на крају чија је репутација нарушена", наводи се у саопштењу председника клуба Жака-Анрија Ејрода. 

Евра је другог новембра пре утакмице Лиге Европе против Гимараеша добио црвени картон пошто је ногом у главу ударио навијача француског клуба. 

Наводно, Евру су током загревања вређали навијачи Марсеја, а он је прво пришао да разговара с њима, али је "ситуација врло брзо ескалирала" па је некадашњи игач Манчестер Јунајтеда одлучио да се физички обрачуна.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар