Evra žestoko kažnjen - otkaz i zabrana do ljeta!

Odlukom UEFA, ratoborni francuski veteran neće ponovo igrati ove sezone.

Fudbal 13.11.2017 | 16:00
Evra žestoko kažnjen - otkaz i zabrana do ljeta!
Patris Evra (36) završio je sezonu, a možda i karijeru!

Nekadašnji levi bek Mančester junajteda i Juventusa fizički je napao navijača svog sadašnjeg kluba, Olimpik Marseja, a tim atakom bavila se i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), koja je u petak donela definitivnu odluku.

Evri je zabranjen nastup u svim evropskim klupskim takmičenjima do 30. juna 2018. godine, a uz to će morati da plati i 10.000 evra zbog pokušaja da šutne navijača u glavu!

Incident se dogodio pre utakmice Marseja i Vitorije Gimaraeš i to je po svemu sudeći poslednji put da je nekadašnji reprezentativac Francuske nosio dres Olimpika, jer mu je ugovor ekspresno raskinut.

"Pomračenje" fudbalera koji je svakog ponedeljka poručivao svojim fanovima da je život lep i da bi trebalo biti srećan, izuzetno ga je skupo koštalo i verovatno će mu i "ubrzati" odlazak u penziju. Ranije nego što je planirao.



U saopštenju Evropske kuće fudbala se navodi da "Evra neće moći da nastupa na utakmicama pod okriljem UEFA", kao i da će morati da plati kaznu od 10.000 evra.

Nedugo zatim, Olimpik iz Marseja saopštio je da je otpustio legendarnog levog beka.

"Danas smo svi tužni. Pre svega Evra koji je očigledno shvatio šta je uradio i što sada više neće nastupati u dresu Olimpika i neće moći da pokaže ljubav prema klubu. Takođe, tužni su i navijači koji su stigmatizovani zbog neodgovornog ponašanja nekolicine, kao i sam klub na kraju čija je reputacija narušena", navodi se u saopštenju predsednika kluba Žaka-Anrija Ejroda. 

Evra je drugog novembra pre utakmice Lige Evrope protiv Gimaraeša dobio crveni karton pošto je nogom u glavu udario navijača francuskog kluba. 

Navodno, Evru su tokom zagrevanja vređali navijači Marseja, a on je prvo prišao da razgovara s njima, ali je "situacija vrlo brzo eskalirala" pa je nekadašnji igač Mančester Junajteda odlučio da se fizički obračuna.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar