Наполи: Ко послије Рејне?

У Наполију размишљају о насљеднику првог чувара мреже.

Фудбал 17.11.2017 | 11:15
Наполи: Ко послије Рејне?
Наполи одлично "гура" ове сезоне.

Тим Мауриција Сарија водећи је након 12 кола у Серији А, са бодом предности испред шестоструког узастопног освајача "скудета" Јувентуса.

Ипак, на крају текуће сезоне руководство Наполитанаца мораће да рјешава питање првог чувара мреже, с обзиром да искусном Пепеу Рејни (35) истиче уговор.

Шпанац је већ у годинама и све је извјесније да наредне сезоне неће стајати међу стативама, па су тако "испливала" три чувара мреже који би могли конкурисати да га замијене на голу.

Како преносе италијански медији, најближи голу Наполија су Матија Перин, Херонимо Руљи и Бернд Лено.

"Јединица" Реал Сосиједада Руљи био је на мети лидера Серије А и протеклог љета, када се очекивало да Реина можда оде у ПСЖ. Због ове чињенице новинари "Коријере дело Спорта" сматрају да је он први пик.

Потенцијални кандидат је и голман Ђенове. Ипак, руководство тима са "Сан Паола" поприлично је скептично јер је Перин у посљедњих 12 мјесеци имао много проблема са повредом укрштеног лигамента, па је питање колико би жељели да ризикују.

Посљедњи кандидат, према наводима медија с Апенина, је њемачки интернационалац Лено, који је већ неколико година стандардан на голу Бајер Леверкузена. Осим "апотекара", у каријери је наступао још само за другу екипу Штугарта, тако да би Наполи био његов први клуб ван Бундеслиге.

Хозé Мануел "Пепе" Рејна Паес од 2015. је члан Наполија и до сада је уписао 85 наступа за овај тим. Под Везув је стигао из минхенског Бајерна, а прије тога једну сезону провео је у Напуљу на позајмици из Ливерпула. Уочи доласка на "Енфилд", у домовини је носио дрес Виљареала и Барселоне.

За шпански национални тим одиграо је 36 утакмица.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар