Napoli: Ko poslije Rejne?

U Napoliju razmišljaju o nasljedniku prvog čuvara mreže.

Fudbal 17.11.2017 | 11:15
Napoli: Ko poslije Rejne?
Napoli odlično "gura" ove sezone.

Tim Mauricija Sarija vodeći je nakon 12 kola u Seriji A, sa bodom prednosti ispred šestostrukog uzastopnog osvajača "skudeta" Juventusa.

Ipak, na kraju tekuće sezone rukovodstvo Napolitanaca moraće da rješava pitanje prvog čuvara mreže, s obzirom da iskusnom Pepeu Rejni (35) ističe ugovor.

Španac je već u godinama i sve je izvjesnije da naredne sezone neće stajati među stativama, pa su tako "isplivala" tri čuvara mreže koji bi mogli konkurisati da ga zamijene na golu.

Kako prenose italijanski mediji, najbliži golu Napolija su Matija Perin, Heronimo Rulji i Bernd Leno.

"Jedinica" Real Sosijedada Rulji bio je na meti lidera Serije A i proteklog ljeta, kada se očekivalo da Reina možda ode u PSŽ. Zbog ove činjenice novinari "Korijere delo Sporta" smatraju da je on prvi pik.

Potencijalni kandidat je i golman Đenove. Ipak, rukovodstvo tima sa "San Paola" poprilično je skeptično jer je Perin u posljednjih 12 mjeseci imao mnogo problema sa povredom ukrštenog ligamenta, pa je pitanje koliko bi željeli da rizikuju.

Posljednji kandidat, prema navodima medija s Apenina, je njemački internacionalac Leno, koji je već nekoliko godina standardan na golu Bajer Leverkuzena. Osim "apotekara", u karijeri je nastupao još samo za drugu ekipu Štugarta, tako da bi Napoli bio njegov prvi klub van Bundeslige.

Hozé Manuel "Pepe" Rejna Paes od 2015. je član Napolija i do sada je upisao 85 nastupa za ovaj tim. Pod Vezuv je stigao iz minhenskog Bajerna, a prije toga jednu sezonu proveo je u Napulju na pozajmici iz Liverpula. Uoči dolaska na "Enfild", u domovini je nosio dres Viljareala i Barselone.

Za španski nacionalni tim odigrao je 36 utakmica.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar