Живковић заслужио вечеру од Митровића!

Нападач "орлова" обећао да частити саиграча због одличног центаршута.

Фудбал 10.11.2017 | 17:30
Живковић заслужио вечеру од Митровића!
Успешно су репрезентативци Србије започели азијску турнеју, али су сложни у оцени да је победа против Кине 2:0 могла да буде и убедљивија.

После утакмице у Гвангжуу, поједини играчи из редова "орлова" истакли су тешке услове за игру и жал због пропуштених шанси...

Међу њима је био и стрелац другог гола, Александар Митровић, који је прво истакао заслуге Андрије Живковића за његов погодак.

"Хвала Живковићу на асистенцији, феноменално је центрирао, мени је остало само да се поклоним. Има од мене вечеру", изјавио је нападач наше репрезентације.



"Било је тешко време, нисмо се још аклиматизовали, али мислим да је било добро. Постигли смо два гола, можда могли и више, али исто тако могли смо и да примимо", додао је Митровић.

Стрелац првог гола, Адем Љајић, такође сматра да је победа могла да буде са већом разликом.

"Била је добра утакмица, али и веома тешко време, спарно. Победили смо што је најважније, постигли два гола, могли још три или четири, али недостајало је и мало концентрације у завршници. Задовољан сам како је екипа одиграла, били смо бољи и заслужили победу".

Капитен Бранислав Ивановић оценио је да екипа за коју се определио в.д. селектора Младен Крстајић има потенцијал.

"Видело се да ова екипа поседује потенцијал. Одиграли смо максимално професионално и поред тешких услова на које нисмо навикли. Важно је да смо забележили победу и сада се окрећемо другом мечу на овој турнеји... Мислим да смо одиграли јако добру утакмицу, било је много добрих детаља и мислим да смо уживали. Оно што је битно јесте да су сви добили шансу, да смо одиграли на добром нивоу, осим у појединим тренуцима када смо мало деловали неорганизовано, али то је можда и због тога што су они тако деловали, били неорганизовани, губили су позиције", истакао је Ивановић.

Одличну партију пружио је Предраг Рајковић, који је у другом полувремену међу стативама одменио Владимира Стојковића.

"Најважније је да смо забележили победу. Пред нама је јасан циљ, да што је могуће боље искористимо све пријатељске утакмице и адекватно се припремимо за Светско првенство у Русији. Мислим да је овај меч апсолутно био у служби свега тога, пружили смо добру игру и заслужено победили, а сигуран сам да имамо још доста простора за напредак", искрен је млади чувар мреже.

О свом учинку није желео много да детаљише...

"Само сам радио свој посао. Дао сам све од себе да помогнем тиму, а победа Србије најбоља је награда за све то. Услови за игру су били врло тешки, јер је била велика спарина, али издигли смо се изнад тога и забележили победу која нам много значи на пољу самопоуздања. И у наредној утакмици са Јужном Корејом нас очекује тежак задатак, јер је то једна одлична селекција са врло квалитетним појединцима".

Против Кине за А селекцију дебитовали су Сергеј Милинковић-Савић и Милош Вељковић, а од некадашњих "златних орлића", поред Рајковића играли су још Мијат Гаћиновић и Андрија Живковић.

"Драго ми је због тога јер верујем да сви заједно имамо квалитет да у будућности носимо игру репрезентације. На нама је да се за статус у националном тиму изборимо добрим играма у клубовима и правим односом према дресу са грбом Србије", закључио је Рајковић.

Наредну проверу Србија ће имати у уторак у Јужној Кореји.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар