Živković zaslužio večeru od Mitrovića!

Napadač "orlova" obećao da častiti saigrača zbog odličnog centaršuta.

Fudbal 10.11.2017 | 17:30
Živković zaslužio večeru od Mitrovića!
Uspešno su reprezentativci Srbije započeli azijsku turneju, ali su složni u oceni da je pobeda protiv Kine 2:0 mogla da bude i ubedljivija.

Posle utakmice u Gvangžuu, pojedini igrači iz redova "orlova" istakli su teške uslove za igru i žal zbog propuštenih šansi...

Među njima je bio i strelac drugog gola, Aleksandar Mitrović, koji je prvo istakao zasluge Andrije Živkovića za njegov pogodak.

"Hvala Živkoviću na asistenciji, fenomenalno je centrirao, meni je ostalo samo da se poklonim. Ima od mene večeru", izjavio je napadač naše reprezentacije.



"Bilo je teško vreme, nismo se još aklimatizovali, ali mislim da je bilo dobro. Postigli smo dva gola, možda mogli i više, ali isto tako mogli smo i da primimo", dodao je Mitrović.

Strelac prvog gola, Adem Ljajić, takođe smatra da je pobeda mogla da bude sa većom razlikom.

"Bila je dobra utakmica, ali i veoma teško vreme, sparno. Pobedili smo što je najvažnije, postigli dva gola, mogli još tri ili četiri, ali nedostajalo je i malo koncentracije u završnici. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala, bili smo bolji i zaslužili pobedu".

Kapiten Branislav Ivanović ocenio je da ekipa za koju se opredelio v.d. selektora Mladen Krstajić ima potencijal.

"Videlo se da ova ekipa poseduje potencijal. Odigrali smo maksimalno profesionalno i pored teških uslova na koje nismo navikli. Važno je da smo zabeležili pobedu i sada se okrećemo drugom meču na ovoj turneji... Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, bilo je mnogo dobrih detalja i mislim da smo uživali. Ono što je bitno jeste da su svi dobili šansu, da smo odigrali na dobrom nivou, osim u pojedinim trenucima kada smo malo delovali neorganizovano, ali to je možda i zbog toga što su oni tako delovali, bili neorganizovani, gubili su pozicije", istakao je Ivanović.

Odličnu partiju pružio je Predrag Rajković, koji je u drugom poluvremenu među stativama odmenio Vladimira Stojkovića.

"Najvažnije je da smo zabeležili pobedu. Pred nama je jasan cilj, da što je moguće bolje iskoristimo sve prijateljske utakmice i adekvatno se pripremimo za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mislim da je ovaj meč apsolutno bio u službi svega toga, pružili smo dobru igru i zasluženo pobedili, a siguran sam da imamo još dosta prostora za napredak", iskren je mladi čuvar mreže.

O svom učinku nije želeo mnogo da detaljiše...

"Samo sam radio svoj posao. Dao sam sve od sebe da pomognem timu, a pobeda Srbije najbolja je nagrada za sve to. Uslovi za igru su bili vrlo teški, jer je bila velika sparina, ali izdigli smo se iznad toga i zabeležili pobedu koja nam mnogo znači na polju samopouzdanja. I u narednoj utakmici sa Južnom Korejom nas očekuje težak zadatak, jer je to jedna odlična selekcija sa vrlo kvalitetnim pojedincima".

Protiv Kine za A selekciju debitovali su Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković, a od nekadašnjih "zlatnih orlića", pored Rajkovića igrali su još Mijat Gaćinović i Andrija Živković.

"Drago mi je zbog toga jer verujem da svi zajedno imamo kvalitet da u budućnosti nosimo igru reprezentacije. Na nama je da se za status u nacionalnom timu izborimo dobrim igrama u klubovima i pravim odnosom prema dresu sa grbom Srbije", zaključio je Rajković.

Narednu proveru Srbija će imati u utorak u Južnoj Koreji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar