Пријатељске: Побједе Бразила и Кореје!

Мангуп, зналац, егзекутор: Сон је чудо! Биће тешко са оваквим Корејцима! Наш наредни ривал лако савладао Колумбију (2:1). Бразил је то! Јапанци видели како је против најбољих! Два пенала, еврогол Марсела и још једна убедљива победа за Селесао.

Фудбал 10.11.2017 | 15:45
Пријатељске: Побједе Бразила и Кореје!
Са пола гаса, без много запињања и у неким тренуцима лепо за око, Бразил је наставио низ добрих игара и резултата под командном палицом селектора Титеа. Нова жртва расположених Бразилаца је био Јапан. На полупразном стадиону у Лилу, Бразилци су све решили за једно полувреме и на крају славили са рутинских 3:1.

Тите је решио да не изведе најјачи састав, па су поштеду добили Дани Алвес, Миранда,Маркињос, Ренато Аугусто, Паулињо и Филипе Коутињо које је селектор очигледно желео да одмори за атрактивнији дуел на Вемблију против Енглеске у уторак.

Али Бразилци и без поменутих стартера имају довољно квалитета у својим редовима да се не муче са аутсајдерима из Јапана. Шансу ду добили Џемерсон, Ђулијано, Данило, Вилијан... Наравно, све се вртело око Нејмара који је у деветом минуту из пенала довео Селесао у вођство. Али десет минута касније, Нејмар није поновио успех са беле тачке. ГолманКавашима га је прочитао и исправио неправду с обзиром на сумњиво досуђен други једанаестерац.

Ипак, Бразил је диктирао темпо и било је само питање момента када ће опет затрести мрежу ривала. Покушавали су Јапанци високим пресингом, али је то било и плодно тло за бразилске контранпаде преко Нејмара и Габријела Жезуса. Петоструки првак света је вођство дуплирао после прекида када је Марсело на 20 метара натрчао на одбијену лопту и слабијом, десном ногом послао пројектил у мрежу Јапанаца који су пре тога имали пречку из слободњака.

До краја фуирозног полувремена, Габријел Жезус је крунисао голом асистенцију одличног Ђулијана који се озбиљно наметнуо селектору. И то је било то...

У наставку је Нејмар дизао публику на ноге са неколико атрактивних потеза, али и зарадио фине батине од испровоцираних Јапанаца који су до почасног гола дошли после корнера.

У уторак Бразилце очекује много обзиљнији ривал, док су Јапанци добили вредну лекцију од можда и првог фаворита на предстојећем Мундијалу. 



Мангуп, зналац, егзекутор: Сон је чудо! Биће тешко са оваквим Корејцима! Наш наредни ривал лако савладао Колумбију (2:1).

Само једна победа током 2017. И то над Сиријом. Пре и после тога неубедљиве игре и никако похвални резултати (по три пораза и ремија што у мундијалским квалификацијама, што у контролним сусретима), али данас, у претпоследњем мечу календарске године заблистала је Јужна Кореја и без већих проблема узела меру ослабљеној Колумбији у Сувону - 2:1.

Одскочио је најбољи играч азијске селекције, Хјон Мин Сон. Нападач Тотенхема постигао је оба гола за свој тим и наговестио да ће бити највећа претња репрезентацији Србије 14. новембра у Бусану.

Сон је дословце разорио одбрану Колумбије, посебно импресиван је био први гол, постигнут већ у 11.  минуту. На додавање Чанг Хуна, 25-годишњи шпиц је извео минијатуру вредну овација. У пријему је преварио двојицу дефанзиваца Колумбије, одвукао их на страну, решио да одложи егзекуцију, сачекао још који трен, дозволи чуварима да се врате у блок, а голману Леандру Кастељаносу да истрчи, да би их онда све насамарио тако што је елегантно ћушнуо лопту у мрежу.

Корејци су били далеко бољи такмац на овом сусрету, што су потврдили у 61. минуту. Поново је централна фигура био Хјон Мин Сон, али овога пута није оклевао после паса Чул Суна и резантним ударцем је савладао голмана Колумбије, који је добио шансу уместо повређеног Давида Оспине.

Част селекције Хозеа Пекермана - на овом сусрету без капитена Радамела Фалкаа и Сантјага Аријаса - спасао је првотимац Милана, Кристијан Запата. Погодио је главом на центаршут Хамеса Родригеза из слободног ударца.

Јужна Кореја, наш наредни ривал на азијској турнеји, играла је у следећем саставу: Ким - Сун, Јанг Хјун Су, Вон, Ким Џин Су - Џан Хун (од 89. Ли Чанг Мин), Јо Хан (од 82. Ја Чеол), Сунг Јеунг, Џае Сунг (од 82. Ки Хунг) - Кеун Хо (од 46. Ли Јунг Хјуб), Сон Мин.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар