Prijateljske: Pobjede Brazila i Koreje!

Mangup, znalac, egzekutor: Son je čudo! Biće teško sa ovakvim Korejcima! Naš naredni rival lako savladao Kolumbiju (2:1). Brazil je to! Japanci videli kako je protiv najboljih! Dva penala, evrogol Marsela i još jedna ubedljiva pobeda za Selesao.

Fudbal 10.11.2017 | 15:45
Prijateljske: Pobjede Brazila i Koreje!
Sa pola gasa, bez mnogo zapinjanja i u nekim trenucima lepo za oko, Brazil je nastavio niz dobrih igara i rezultata pod komandnom palicom selektora Titea. Nova žrtva raspoloženih Brazilaca je bio Japan. Na polupraznom stadionu u Lilu, Brazilci su sve rešili za jedno poluvreme i na kraju slavili sa rutinskih 3:1.

Tite je rešio da ne izvede najjači sastav, pa su poštedu dobili Dani Alves, Miranda,Markinjos, Renato Augusto, Paulinjo i Filipe Koutinjo koje je selektor očigledno želeo da odmori za atraktivniji duel na Vembliju protiv Engleske u utorak.

Ali Brazilci i bez pomenutih startera imaju dovoljno kvaliteta u svojim redovima da se ne muče sa autsajderima iz Japana. Šansu du dobili Džemerson, Đulijano, Danilo, Vilijan... Naravno, sve se vrtelo oko Nejmara koji je u devetom minutu iz penala doveo Selesao u vođstvo. Ali deset minuta kasnije, Nejmar nije ponovio uspeh sa bele tačke. GolmanKavašima ga je pročitao i ispravio nepravdu s obzirom na sumnjivo dosuđen drugi jedanaesterac.

Ipak, Brazil je diktirao tempo i bilo je samo pitanje momenta kada će opet zatresti mrežu rivala. Pokušavali su Japanci visokim presingom, ali je to bilo i plodno tlo za brazilske kontranpade preko Nejmara i Gabrijela Žezusa. Petostruki prvak sveta je vođstvo duplirao posle prekida kada je Marselo na 20 metara natrčao na odbijenu loptu i slabijom, desnom nogom poslao projektil u mrežu Japanaca koji su pre toga imali prečku iz slobodnjaka.

Do kraja fuiroznog poluvremena, Gabrijel Žezus je krunisao golom asistenciju odličnog Đulijana koji se ozbiljno nametnuo selektoru. I to je bilo to...

U nastavku je Nejmar dizao publiku na noge sa nekoliko atraktivnih poteza, ali i zaradio fine batine od isprovociranih Japanaca koji su do počasnog gola došli posle kornera.

U utorak Brazilce očekuje mnogo obziljniji rival, dok su Japanci dobili vrednu lekciju od možda i prvog favorita na predstojećem Mundijalu. 



Mangup, znalac, egzekutor: Son je čudo! Biće teško sa ovakvim Korejcima! Naš naredni rival lako savladao Kolumbiju (2:1).

Samo jedna pobeda tokom 2017. I to nad Sirijom. Pre i posle toga neubedljive igre i nikako pohvalni rezultati (po tri poraza i remija što u mundijalskim kvalifikacijama, što u kontrolnim susretima), ali danas, u pretposlednjem meču kalendarske godine zablistala je Južna Koreja i bez većih problema uzela meru oslabljenoj Kolumbiji u Suvonu - 2:1.

Odskočio je najbolji igrač azijske selekcije, Hjon Min Son. Napadač Totenhema postigao je oba gola za svoj tim i nagovestio da će biti najveća pretnja reprezentaciji Srbije 14. novembra u Busanu.

Son je doslovce razorio odbranu Kolumbije, posebno impresivan je bio prvi gol, postignut već u 11.  minutu. Na dodavanje Čang Huna, 25-godišnji špic je izveo minijaturu vrednu ovacija. U prijemu je prevario dvojicu defanzivaca Kolumbije, odvukao ih na stranu, rešio da odloži egzekuciju, sačekao još koji tren, dozvoli čuvarima da se vrate u blok, a golmanu Leandru Kasteljanosu da istrči, da bi ih onda sve nasamario tako što je elegantno ćušnuo loptu u mrežu.

Korejci su bili daleko bolji takmac na ovom susretu, što su potvrdili u 61. minutu. Ponovo je centralna figura bio Hjon Min Son, ali ovoga puta nije oklevao posle pasa Čul Suna i rezantnim udarcem je savladao golmana Kolumbije, koji je dobio šansu umesto povređenog Davida Ospine.

Čast selekcije Hozea Pekermana - na ovom susretu bez kapitena Radamela Falkaa i Santjaga Arijasa - spasao je prvotimac Milana, Kristijan Zapata. Pogodio je glavom na centaršut Hamesa Rodrigeza iz slobodnog udarca.

Južna Koreja, naš naredni rival na azijskoj turneji, igrala je u sledećem sastavu: Kim - Sun, Jang Hjun Su, Von, Kim Džin Su - Džan Hun (od 89. Li Čang Min), Jo Han (od 82. Ja Čeol), Sung Jeung, Džae Sung (od 82. Ki Hung) - Keun Ho (od 46. Li Jung Hjub), Son Min.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar