Тест: Крстајић мијењао, "Орлови" наставили побједнички!

Провера у Кини успешна по наше фудбалере.  Нови селектор, нови систем и мундијалске навике Србије: Митровић и Љајић улепшали Сергејев деби! Орлови лако савладали Кину 2:0.

Фудбал 10.11.2017 | 14:45
Тест: Крстајић мијењао, "Орлови" наставили побједнички!
Рано је још доносити било какве закључке о тиму и игри, чак и бесмислено јер се не зна да ли ће Младен Крстајић остати селектор после смене Славољуба Муслина, али битно је констатовати да су наши фудбалери наставили успешним путем и после завршених квалификација за Светско првенство.

Без обзира на све што се дешавало протеклих недеља око промене селектора, екипа је остала концентрисана и у првој припремној утакмици за турнир у Русији наредног лета, савладала Кину у Гвангжуу.

Головима Адема Љајића у 20. и Александра Митровића у 69. минуту, "орлови" су победили 2:0.

Вршилац дужности селектора, Младен Крстајић, направио је неколико промена у тиму, као и у тактици, па су уместо досадашњх 3-4-3, наши фудбалери играли у формацији са четворицом дефанзиваца.

Прилику да дебитује у А тиму од првог минута утакмице добио је Сергеј Милинковић-Савић, а од 73. и Милош Вељковић, док је поново у дресу са националним грбом заиграо везиста Црвене звезде, Ненад Крстичић (од 83. минута).

Остали играчи били су редовни у тиму током квалификација, с тим да су се у стартној постави нашли Душко Тошић и Немања Гудељ, док у игру није улазио Александар Коларов, а Владимир Стојковић је место међу стативама у другом полувремену уступио Предрагу Рајковићу. Подсетимо и на то да је Немања Матић добио дозволу да не путује на азијску турнеју због великог броја утакмица које има у Манчестер јунајтеду.

Нови селектор, нови систем и старе мундијалске навике Србије! Припреме за турнир у Русији наредног лета Орлови су почели тријумфом над Кином у Гвангџоу - 2:0.

Мање добра ствар: селекција најмногољудније земље света не може да буде реалан репер вредности селекције Србије и великих промена које је извршио вршилац дужности селектораМладен Крстајић. Сувише је то танак квалитет. Баш танак.

Више добра ствар: тријумфом над Кином репрезентација Србије је прекратила врло турболентан период изазван растанком са Славољубом Муслином. Било је и више него добрих секвенци у игри нашег тим, тактичких и техничких помака које би могле да добију на снази када наш тим у овом руку добије аутоматизме у игри. Надиграли смо ривала, имали више шанси, технички доминирали, имали неколико врло расположених појединаца. Нападач Митровић је стално био опасан, Душко Тошић је био комадант дефанзиве, Сергеј Милинковић Савић је са Љајићем чинио потребан креативан тандем.

Голове за репрезентацију Србије у мечу које је играла у систему 4-1-4-1 постигли су Адем Љајић и најбољи стрелац овог тима Александар Митровић. Могла је победа наше селекције да буде израженија и већом разликом, без обзира што је Предраг Рајковић сјајним одбранама сакрио петоминутно „помрачење“ у игри Србије. Кинези су имали три колосалне шансе и сва три пута Рајковић је чупао.

Меч са Кином послужио је Младену Крстајићу да у репрезентацију интегрише најсјаније састојке златног тима са Новог Зеланда. Коначно смо на делу видели Сергеја Милинковића Савића који је имао солидну ролу, у наставку су шансу добили Андрија Живковић и Милош Вељковић. Када се подвуче црта Србија је извукла бенефит из спаринга са Кином. Видећемо како ће то изгледати против јачих...



Као што се и очекивало вршилац дужности селектора Србије Младен Крстајић извршио је силне промене у односу на мандат Славољуба Муслина. Поново смо играли са четворицом дефанзиваца, док је средњи ред значајно прекомандован. Улогу коректора имао јеНемања Гудељ, а за креацију су били задужени дебитант Сергеј Милинковић Савић и Адем Љајић. Уз стандардну тројку (Костић, Тадић, Милинковић) комплетан утисак је био пристојан. Скоро па - врло добар.

Угушили смо почетни налет Кинеза, а потом кроз посед и миран пас тражили шансу да угрозимо њиховог голмана. Очи српске јавности биле су уперене ка ведети римског Лација и дебитанту Сергеју Милинковићу Савићу. Имао је Муслинов „највећи грех“ неколико солидних потеза, сјајно је подвалио лопту Тадићу у финишу првог полувремена када је Митровић замало закаснио.

Тешко да овакви Кинези, без обзира на присуство Марчела Липија на клупи, могу да буду репер, али може да радује дефанзивна стабилност у већем делу првог полувремена. Играли смо у претходном периоду и против слабијих од Кине, па је наша одбрана била вила на промаји.

Са друге стране постигли смо један гол. Двопотезна акција Тошић-Костић завршила се блокираним ударцем Тадића који је испратио Љајић и сместио лопту у мрежу. У том тренутку имали смо тројицу играча у завршници.... Главни утисак је да смо користили техничку надмоћ и директним пасовима стварали шансе. Могли смо после 50 минута да водимо много убедљивије. Серију шанси отворио је Тадић већ у десетом минуту, неколико солидних покушаја имао је и Митровић.

Утисак задовољства почео је да бледи у другом полувремену. Кинези су се пренули, кренули да играју много агресивније и конкретније. Чудесне интервенције Предрага Рајковића су сачувале нашу мрежу, а потом су Орлови појачали... И поново смо гледали сигуран пас Србије, континуиране нападе, расположеног Андрију Живковића и сигурног Душка Тошића у одбрани.



Дилеме је решио некадашњи тандем Партизана. Живковић је центрирао, а Митровић дуплирао предност Србије.

КИНА- СРБИЈА 0:2

/Љајић 20, Митровић 69/

Гуангџоу.

Стадион: Тианже.

Гледалаца:20.000

Кина: Џун Линг - Лин Пенг, Хиатинг, Леи, Џун Мин, Зенг, Пенг, Гао Лин, Ханг Бо, Ханг Чао, Ју Хао. Селектор: Марчело Липи.

Србија (4-1-4-1): Стојковић (Рајковић) - Рукавина, Ивановић (Вељковић), Д. Тошић, Обрадовић - Гудељ - Костић (Живковић), Милинковић Савић, Љајић (Крстичић), Тадић - А. Митровић (Пријовић). Селектор: Младен Крстајић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар