Судар титана: Ентони Џошуа - Дионте Вајлдер 2018. године!

Нови боксерски мегаспектакл спрема се наредне године.

Остали спортови 21.11.2017 | 10:30
Судар титана: Ентони Џошуа - Дионте Вајлдер 2018. године!
Ренесанса племените вештине, барем њеног професионалног дела наставиће се и у 2018.

Бокс је годинама, практично од када су из ринга изашли Мајк Тајсон, Ленокс Луис и Ивандер Холифилд доста изгубио на атрактивности, а самим тим и популарности. Више од деценијубраћа Кличко су својим неатрактивним стилом борбе владали тешкашком дивизијом, али се све променило у априлу.

Тада је Ентони Џошуа у спектакуларном мечу на Вемблију, након преокрета и падања на обе стране нокаутирао Владимира Кличка и тако заузео и учврстио трон у ИБФ, WБА и ИБо верзијама, а Украјинца послао у спортску пензију. Једини од три најважнија појаса, који је вероватно и најважни - WБЦ већ дуже време налази се у власништву Американца  Дионтеа Вајлдера.

И наравно, када је таква ситуација гледа се да два мајстора што пре укрсте рукавице не би ли се и дефинитивно видело ко је бољи. И како ствари стоје, то ће се и догодити у 2018, али још није познато ни место ни време.  Кампови два бораца су у контакту и договори су у току.

А док се они договарају, бивши шампион Тајсон Фјури у свом фазону вређа на све стране и прети не би ли скренуо пажњу. Чудесни, веома талентовани, али потпуно недусциплиновани Енглез се нада да ће му Џошуа пружити шансу, али делује да ће морати још да "попричека".

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар