Sudar titana: Entoni Džošua - Dionte Vajlder 2018. godine!

Novi bokserski megaspektakl sprema se naredne godine.

Ostali sportovi 21.11.2017 | 10:30
Sudar titana: Entoni Džošua - Dionte Vajlder 2018. godine!
Renesansa plemenite veštine, barem njenog profesionalnog dela nastaviće se i u 2018.

Boks je godinama, praktično od kada su iz ringa izašli Majk Tajson, Lenoks Luis i Ivander Holifild dosta izgubio na atraktivnosti, a samim tim i popularnosti. Više od decenijubraća Kličko su svojim neatraktivnim stilom borbe vladali teškaškom divizijom, ali se sve promenilo u aprilu.

Tada je Entoni Džošua u spektakularnom meču na Vembliju, nakon preokreta i padanja na obe strane nokautirao Vladimira Klička i tako zauzeo i učvrstio tron u IBF, WBA i IBo verzijama, a Ukrajinca poslao u sportsku penziju. Jedini od tri najvažnija pojasa, koji je verovatno i najvažni - WBC već duže vreme nalazi se u vlasništvu Amerikanca  Diontea Vajldera.

I naravno, kada je takva situacija gleda se da dva majstora što pre ukrste rukavice ne bi li se i definitivno videlo ko je bolji. I kako stvari stoje, to će se i dogoditi u 2018, ali još nije poznato ni mesto ni vreme.  Kampovi dva boraca su u kontaktu i dogovori su u toku.

A dok se oni dogovaraju, bivši šampion Tajson Fjuri u svom fazonu vređa na sve strane i preti ne bi li skrenuo pažnju. Čudesni, veoma talentovani, ali potpuno nedusciplinovani Englez se nada da će mu Džošua pružiti šansu, ali deluje da će morati još da "popričeka".

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar