ЕЛ - најава: На таласу дербија до цунамија у Малаги!

Добра прилика да црвено-бели однесу тријумф у гостима у Евролиги. Неће бити много бољих.  Окршај Звезде и српске колоније у Малаги! Кошаркаши Црвене звезде од 20 и 45 часова гостују Уникахи у мечу шестог кола Евролиге.

Кошарка 10.11.2017 | 13:00
ЕЛ - најава: На таласу дербија до цунамија у Малаги!
Црвена звезда је добила дерби, Звезда је пуна елана, полента и спремна да настави путем победа. Тим Душана Алимпијевића је после мукотрпног пута и паузе у Паризу стигао у Малагу где ће играти против Уникахе у мечу који почиње у 20.45х.

Тешко да ће Звезда имати бољу прилику да слави у гостима у Евролиги од овог меча, иакоАлимпијевић истиче да његов тим није фаворит ни у једној утакмици у најјачем европском такмичењу. Црвено-бели су у бољој форми и првак Србије неће бити без шанси у Малаги.

Каква је форма два тима?

И један и други клуб имају по два тријумфа и три пораза до сада. Звезда је чини се у бољем моментуму, посебно после тријумфа над Партизаном у вечитом дербију. Док је Уникаха с друге стране поражена у АЦБ лиги од Басконије у вома неизвесном дуелу.

Тим из Малаге је био уздрман поразом од Валенсије када је тим Ђоана Плазе дао само 53 поена. Ипак, шпански тим се мало регенерисао и добио Анадолу Ефес у гостима што је изузетно битна победа. Звезда је 2016. године играла два пута против Уникахе и дошла је до победе и у Београду и у Малаги. У Београду је било 87:73, а у Малаги 72:78.

Биће то и судар Немање Недовића против свог бившег клуба за који је наступао од 2008. до 2012. године. Такође и прилика да бивши играчи Партизана Драган Милосављевић и ДејанМусли одиграју меч са већом инспирацијом него обично.

Занимљиво, један од најбољих Звездиних играча Милко Бјелица играо је једну од својих најбољих уткамица у каријери управо против Уникахе у Малаги. То је било у 2010. године када је у дресу Лијетувос Ритаса имао индекс 24.

Највећа претња по Звезду могла би да буде управо од Немање Недовића, те АдамаВачинског, Сасу Салина и Џејмса Огастина. Звезда неће моћи да рачуна на Перу Антићакоји је остао у Београду како би се што боље опоравио за наредне изазове.

Алимпијевића свакако може да радује добра игра најискуснијих играча у тиму Милка Бјелице иТејлора Рочестија који у четвртој деценији живота играју сезону каријере. Посебно је приметно да су одлични у шуту за три поена, што је уосталом постао и заштитни знак ове Звезде. То је Партизан у дербију могао најбоље да осети на својој кожи јер су црвено-бели убацили 14 поена.

Екипа у којој наступају тројица српских играча Немања Недовић, Драган Милосављевић и Немања Недовић, има исти учинак у првих пет кола као и 'црвено-бели', две победе и два пораза.

Уникаха и Звезда играли су до сада два пута, пре две сезоне, обе утакмице добио је београдски тим.

У екипи Црвене звезде сјајно игра Матијас Лесор, од кога се много очекује и вечерас.

Тренер црвено-белих рекао је и да му се чини да су се очекивања променила после скора екипе од по две победе и пораза, али и да треба имати разумевања, пошто је Звезда на почетку новог циклуса.

"Са измењеним саставом, у свакој утакмици идемо на победу, али за то је потребно да се много ствари догоди како треба на терену. Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије у неким другим сегментима, против Уникахе која има импозантан састав и полако стиже до праве форме. Верујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе", навео је он.

Алимпијевић неће моћи да рачуна на Перу Антића, који је почетком недеље прекинуо терапије како би играо против Патизана. Он је остао у Београду и опоравља се од повреде мишића листа, а остали играчи су спремни.

Кошаркаш Звезде Немања Дангубић рекао је да његову екипу очекује тешко гостовање.

"Кренули су у нову сезону Евролиге великом победом, а након тога су имали мали пад. Сигурно да желе да докажу да су подигли форму. Имамо исти скор, желимо да одиграмо добру и квалитетну утакмицу. Тражићемо шансу за освајање бодова. Уникаха је екипа која игра у јаком темпу и то морамо да спречимо, висок ритам који диктирају, транзицију са добрим спољним играчима, на првом месту мислим на Немању Недовића, који у нападу и поентерски игра јако добро", навео је Дангубић.

Када се погледа упоредна статистика види се да Звезда боље стоји у већини категорија. Звезда даје 80, а Уникаха 70 поена у просеку.  Тим из Малаге има мало бољи скор у скоку (33,6-32,6), док је Звезда боља у асистенцијама (15,8-14,6). У украденим лоптама је мала предност на страни Звезде (6,4-6,00) док су блокови поравнати на 2,4 по утакмици. Уникаха боље шутира за два поена, док је Звезда боља у тројкама и слободним бацањима.

Судије на овој утакмици биће Христос Христодулу, Фернандо Роча, Реноа Гелера.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар