EL - najava: Na talasu derbija do cunamija u Malagi!

Dobra prilika da crveno-beli odnesu trijumf u gostima u Evroligi. Neće biti mnogo boljih.  Okršaj Zvezde i srpske kolonije u Malagi! Košarkaši Crvene zvezde od 20 i 45 časova gostuju Unikahi u meču šestog kola Evrolige.

Košarka 10.11.2017 | 13:00
EL - najava: Na talasu derbija do cunamija u Malagi!
Crvena zvezda je dobila derbi, Zvezda je puna elana, polenta i spremna da nastavi putem pobeda. Tim Dušana Alimpijevića je posle mukotrpnog puta i pauze u Parizu stigao u Malagu gde će igrati protiv Unikahe u meču koji počinje u 20.45h.

Teško da će Zvezda imati bolju priliku da slavi u gostima u Evroligi od ovog meča, iakoAlimpijević ističe da njegov tim nije favorit ni u jednoj utakmici u najjačem evropskom takmičenju. Crveno-beli su u boljoj formi i prvak Srbije neće biti bez šansi u Malagi.

Kakva je forma dva tima?

I jedan i drugi klub imaju po dva trijumfa i tri poraza do sada. Zvezda je čini se u boljem momentumu, posebno posle trijumfa nad Partizanom u večitom derbiju. Dok je Unikaha s druge strane poražena u ACB ligi od Baskonije u voma neizvesnom duelu.

Tim iz Malage je bio uzdrman porazom od Valensije kada je tim Đoana Plaze dao samo 53 poena. Ipak, španski tim se malo regenerisao i dobio Anadolu Efes u gostima što je izuzetno bitna pobeda. Zvezda je 2016. godine igrala dva puta protiv Unikahe i došla je do pobede i u Beogradu i u Malagi. U Beogradu je bilo 87:73, a u Malagi 72:78.

Biće to i sudar Nemanje Nedovića protiv svog bivšeg kluba za koji je nastupao od 2008. do 2012. godine. Takođe i prilika da bivši igrači Partizana Dragan Milosavljević i DejanMusli odigraju meč sa većom inspiracijom nego obično.

Zanimljivo, jedan od najboljih Zvezdinih igrača Milko Bjelica igrao je jednu od svojih najboljih utkamica u karijeri upravo protiv Unikahe u Malagi. To je bilo u 2010. godine kada je u dresu Lijetuvos Ritasa imao indeks 24.

Najveća pretnja po Zvezdu mogla bi da bude upravo od Nemanje Nedovića, te AdamaVačinskog, Sasu Salina i Džejmsa Ogastina. Zvezda neće moći da računa na Peru Antićakoji je ostao u Beogradu kako bi se što bolje oporavio za naredne izazove.

Alimpijevića svakako može da raduje dobra igra najiskusnijih igrača u timu Milka Bjelice iTejlora Ročestija koji u četvrtoj deceniji života igraju sezonu karijere. Posebno je primetno da su odlični u šutu za tri poena, što je uostalom postao i zaštitni znak ove Zvezde. To je Partizan u derbiju mogao najbolje da oseti na svojoj koži jer su crveno-beli ubacili 14 poena.

Ekipa u kojoj nastupaju trojica srpskih igrača Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Nemanja Nedović, ima isti učinak u prvih pet kola kao i 'crveno-beli', dve pobede i dva poraza.

Unikaha i Zvezda igrali su do sada dva puta, pre dve sezone, obe utakmice dobio je beogradski tim.

U ekipi Crvene zvezde sjajno igra Matijas Lesor, od koga se mnogo očekuje i večeras.

Trener crveno-belih rekao je i da mu se čini da su se očekivanja promenila posle skora ekipe od po dve pobede i poraza, ali i da treba imati razumevanja, pošto je Zvezda na početku novog ciklusa.

"Sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici idemo na pobedu, ali za to je potrebno da se mnogo stvari dogodi kako treba na terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan sastav i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe", naveo je on.

Alimpijević neće moći da računa na Peru Antića, koji je početkom nedelje prekinuo terapije kako bi igrao protiv Patizana. On je ostao u Beogradu i oporavlja se od povrede mišića lista, a ostali igrači su spremni.

Košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić rekao je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje.

"Krenuli su u novu sezonu Evrolige velikom pobedom, a nakon toga su imali mali pad. Sigurno da žele da dokažu da su podigli formu. Imamo isti skor, želimo da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu. Tražićemo šansu za osvajanje bodova. Unikaha je ekipa koja igra u jakom tempu i to moramo da sprečimo, visok ritam koji diktiraju, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu mislim na Nemanju Nedovića, koji u napadu i poenterski igra jako dobro", naveo je Dangubić.

Kada se pogleda uporedna statistika vidi se da Zvezda bolje stoji u većini kategorija. Zvezda daje 80, a Unikaha 70 poena u proseku.  Tim iz Malage ima malo bolji skor u skoku (33,6-32,6), dok je Zvezda bolja u asistencijama (15,8-14,6). U ukradenim loptama je mala prednost na strani Zvezde (6,4-6,00) dok su blokovi poravnati na 2,4 po utakmici. Unikaha bolje šutira za dva poena, dok je Zvezda bolja u trojkama i slobodnim bacanjima.

Sudije na ovoj utakmici biće Hristos Hristodulu, Fernando Roča, Renoa Gelera.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar