На сцени СНСД-ов лажни патриотизам

 и Додиково лицемјерно хвалисање у Народној скупштини Републике Српске одликовањем које је добио од др Радована Караџића, најбоље се виде не дјелу у конкретним ситуацијама гдје његови поданици у локалним срединама показују право лице, наводи се у саопштењу СДС-а Фоча.

Република Српска 10.11.2017 | 10:54
На сцени СНСД-ов лажни патриотизам
Владајућа већина предвођена СНСД-ом и ДНС-ом није подржала иницијативу Борачке организације Општине Фоча о смјени предсједника СО Фоча Изета Спахића, због његовог називања првог предсједника Републике Српске др Радована Караџића највећим ратним злочинцем.

Српска демократска странка понукана тим срамним чином, предложила је да се парламент изјасни о иступу Спахића.

"Да не кажемо, када су стављени пред суд јавности, и одборници већине су се сложили да се поменута тачка нађе на дневном реду."

Да срам буде већи, руководство локалног парламента покушало је да спријечи обраћање представника Борачке организације, а одборници су били принуђени да им гласањем дају ријеч, наведено је у саопштењу.

Представници српских бораца најавили су да ће мирним протестима, блокирати рад Скупштине све док на њеном челу сједи Изет Спахић, наводи се у саопштењу СДС-а Фоча.

Начелник општине Фоча, Радисав Машић, истакавши да политички живот у једној локалној заједници не могу креирати невладине и друге организације, већ политичке партије борце је ставио у најнижи ранг друштва и заједнице и тиме им показао да се у нашем граду ништа не питају, да нису битни, да је њихова жртва мала, а заслуге политичара, много веће.

Када је већ било јасно да владајућа већина и даље жели гледати Спахића за предсједавајућим столом локални парламент усвојио је закључак којим се најоштрије осуђује иступ предсједника Скупштине општине Фоча.

Српска демократска странка је подржала ову осуду али и даље остаје при ставу да Спахић не може предсједавати Скупштином и подржава иницијативу Борачке организације о његовој смјени, наведено је у саопштењу СДС-а Фоча.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

полицајац

10.11.2017 09:57

Са ким је СДС у коалицији у Фочи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.11.2017 10:33

Сам са собом. Неће га нико, нити њему ко одговара. Ово је само политичка глупа прича. СДС када је скоро имао 100% власт у Фочи и тада је скупштином председавао Бошњак а сад они нешто паметује. А борачка то је тек посебна прича ето онни се изненадили шта Бошњак мисли и прича о Радовану Караџићу. Ма баш.

Name

Косанциц

10.11.2017 10:33

Зивоте су дали најбољи, да би владали најгори. Ваљда је свима јасно да це се црвена банда претворити у све како би сацувала лицни интерес. Додик је највеци непријатељ Републике Српске.

Name

Фоца

10.11.2017 10:52

На власти су у коалицији СНСД и СДА

Name

Ово За Па

10.11.2017 16:14

Тад је по закону и одлуци Високог представника морао бити муслиман. Едукујте се бандо црвена упропастисте све.

Name

МММ

10.11.2017 16:43

Косанчићу свака част на коментару, све што си рекао потписујем!

Name

Јанко

10.11.2017 10:02

Лажне патриоте како на републичком нивоу тако и на локалуи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо Лола Цајницка

10.11.2017 10:03

СНСД је опустосио цијело подриње и херцеговину, сад хоће и са Муслиманима да праве коалиције. Е не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

10.11.2017 10:34

Појест це вас тај национализам и мрзња. Факт је да је он осудјен као ратни злоцинац и као такав це бити уписан у историју хтјели ми то или не. Мислим да смо се доста дицили ратним злоцинцима вријеме је да кренемо у будуцност.

Name

Ста Је Спорно

10.11.2017 10:28

Све док неко буде потезао овакве ствари везујући их за народ није добро.Све док политика једног народа хистерично вришти на ово(а има пресуда)није добро.Мени је лично доста бранитеља "мојих интереса"па било од кога и од којег народа долазило.Почело је подје... и на нижим нивоима власти.Што би Додик и Бакир и Човић имали то еxклузино право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

10.11.2017 10:34

Типични примјер лажног патриотизма. Додик прича једно а ради се сасвим друго. Требао је доћи одмах у Фочу и смјенити тог бошњака. Ал интерес је битан. Зато ПОБЈЕДА НАД РЕЖИМОМ је једини начин да се спријече оваква ли слична дешавања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

10.11.2017 10:50

Шта је изет слагао??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шкрба

10.11.2017 10:53

Са истим тим Снсд сте се хватали у коло и правили коалицију кад сте требали Крсмановића да смијените са мјеста начелника и сви сте гласали за тог Балтазара Машића, не схватам што вам сад не ваља.....надам се да сте схватили да сте изманипулисани......ко са дјецом спава, упишан се буди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛАН ФОРД

10.11.2017 11:39

Код владајуће коалиције у РС је најизраженији акцизни патриотизам,дођу на сједницу БХ парламента и кад предсједава Шефик Џаферовић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маглиц 2386

10.11.2017 13:51

Нецете Крснановица Скрбу...неваља Вам..одликујте муслимане,босњаке цитај балије постављајте их на функције а србујете окривљујуци Здрславка Крсмановица за сарадњу са нијма он се бар није крио иза других ви сви остали јесте...Град је мртав како Скрба висе није нацелник

ОДГОВОРИТЕ