Na sceni SNSD-ov lažni patriotizam

 i Dodikovo licemjerno hvalisanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske odlikovanjem koje je dobio od dr Radovana Karadžića, najbolje se vide ne djelu u konkretnim situacijama gdje njegovi podanici u lokalnim sredinama pokazuju pravo lice, navodi se u saopštenju SDS-a Foča.

Republika Srpska 10.11.2017 | 10:54
Na sceni SNSD-ov lažni patriotizam
Vladajuća većina predvođena SNSD-om i DNS-om nije podržala inicijativu Boračke organizacije Opštine Foča o smjeni predsjednika SO Foča Izeta Spahića, zbog njegovog nazivanja prvog predsjednika Republike Srpske dr Radovana Karadžića najvećim ratnim zločincem.

Srpska demokratska stranka ponukana tim sramnim činom, predložila je da se parlament izjasni o istupu Spahića.

"Da ne kažemo, kada su stavljeni pred sud javnosti, i odbornici većine su se složili da se pomenuta tačka nađe na dnevnom redu."

Da sram bude veći, rukovodstvo lokalnog parlamenta pokušalo je da spriječi obraćanje predstavnika Boračke organizacije, a odbornici su bili prinuđeni da im glasanjem daju riječ, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici srpskih boraca najavili su da će mirnim protestima, blokirati rad Skupštine sve dok na njenom čelu sjedi Izet Spahić, navodi se u saopštenju SDS-a Foča.

Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, istakavši da politički život u jednoj lokalnoj zajednici ne mogu kreirati nevladine i druge organizacije, već političke partije borce je stavio u najniži rang društva i zajednice i time im pokazao da se u našem gradu ništa ne pitaju, da nisu bitni, da je njihova žrtva mala, a zasluge političara, mnogo veće.

Kada je već bilo jasno da vladajuća većina i dalje želi gledati Spahića za predsjedavajućim stolom lokalni parlament usvojio je zaključak kojim se najoštrije osuđuje istup predsjednika Skupštine opštine Foča.

Srpska demokratska stranka je podržala ovu osudu ali i dalje ostaje pri stavu da Spahić ne može predsjedavati Skupštinom i podržava inicijativu Boračke organizacije o njegovoj smjeni, navedeno je u saopštenju SDS-a Foča.

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

policajac

10.11.2017 09:57

Sa kim je SDS u koaliciji u Foči?

ODGOVORITE
Name

Па

10.11.2017 10:33

Сам са собом. Неће га нико, нити њему ко одговара. Ово је само политичка глупа прича. СДС када је скоро имао 100% власт у Фочи и тада је скупштином председавао Бошњак а сад они нешто паметује. А борачка то је тек посебна прича ето онни се изненадили шта Бошњак мисли и прича о Радовану Караџићу. Ма баш.

Name

Kosancic

10.11.2017 10:33

Zivote su dali najbolji, da bi vladali najgori. Valjda je svima jasno da ce se crvena banda pretvoriti u sve kako bi sacuvala licni interes. Dodik je najveci neprijatelj Republike Srpske.

Name

Foca

10.11.2017 10:52

Na vlasti su u koaliciji SNSD i SDA

Name

Ovo Za Pa

10.11.2017 16:14

Tad je po zakonu i odluci Visokog predstavnika morao biti musliman. Edukujte se bando crvena upropastiste sve.

Name

MMM

10.11.2017 16:43

Kosančiću svaka čast na komentaru, sve što si rekao potpisujem!

Name

Janko

10.11.2017 10:02

Lažne patriote kako na republičkom nivou tako i na lokalui.

ODGOVORITE
Name

Mićo Lola Cajnicka

10.11.2017 10:03

SNSD je opustosio cijelo podrinje i hercegovinu, sad hoće i sa Muslimanima da prave koalicije. E ne može.

ODGOVORITE
Name

Doboj

10.11.2017 10:34

Pojest ce vas taj nacionalizam i mrznja. Fakt je da je on osudjen kao ratni zlocinac i kao takav ce biti upisan u istoriju htjeli mi to ili ne. Mislim da smo se dosta dicili ratnim zlocincima vrijeme je da krenemo u buducnost.

Name

Sta Je Sporno

10.11.2017 10:28

Sve dok neko bude potezao ovakve stvari vezujući ih za narod nije dobro.Sve dok politika jednog naroda histerično vrišti na ovo(a ima presuda)nije dobro.Meni je lično dosta branitelja "mojih interesa"pa bilo od koga i od kojeg naroda dolazilo.Počelo je podje... i na nižim nivoima vlasti.Što bi Dodik i Bakir i Čović imali to exkluzino pravo.

ODGOVORITE
Name

RS

10.11.2017 10:34

Tipični primjer lažnog patriotizma. Dodik priča jedno a radi se sasvim drugo. Trebao je doći odmah u Foču i smjeniti tog bošnjaka. Al interes je bitan. Zato POBJEDA NAD REŽIMOM je jedini način da se spriječe ovakva li slična dešavanja....

ODGOVORITE
Name

MM

10.11.2017 10:50

Šta je izet slagao??

ODGOVORITE
Name

Škrba

10.11.2017 10:53

Sa istim tim Snsd ste se hvatali u kolo i pravili koaliciju kad ste trebali Krsmanovića da smijenite sa mjesta načelnika i svi ste glasali za tog Baltazara Mašića, ne shvatam što vam sad ne valja.....nadam se da ste shvatili da ste izmanipulisani......ko sa djecom spava, upišan se budi.

ODGOVORITE
Name

ALAN FORD

10.11.2017 11:39

Kod vladajuće koalicije u RS je najizraženiji akcizni patriotizam,dođu na sjednicu BH parlamenta i kad predsjedava Šefik Džaferović.

ODGOVORITE
Name

Maglic 2386

10.11.2017 13:51

Necete Krsnanovica Skrbu...nevalja Vam..odlikujte muslimane,bosnjake citaj balije postavljajte ih na funkcije a srbujete okrivljujuci Zdrslavka Krsmanovica za saradnju sa nijma on se bar nije krio iza drugih vi svi ostali jeste...Grad je mrtav kako Skrba vise nije nacelnik

ODGOVORITE