Брчко: Почео први „Бизнис форум“

У Брчком је у току први „Бизнис форум" на коме учествује велики број привредника БиХ и земаља региона, а након пленарног окупљања у више секција данас су вођени разговори о новим развојним циклусима и условима за инвестирање у БиХ дистрикту.  

Босна и Херцеговина 09.11.2017 | 23:04
Брчко: Почео први „Бизнис форум“
„Први бизнис форум у Брчком је организован с циљем да се чују прихватљиве идеје за излазак из фазе стагнације привредног развоја и овдје и у БиХ за што је неопходно обезбиједити два полазна услова - правни оквир и политичку стабилност", рекао је градоначелник Синиша Милић.

О потенцијалима за локални и регионални развој, образовању и младима, пољопривреди, саобраћају и туризму, искуства и мишљења размијениће у три дана излагања и разговора, представници академске и привредне заједнице, амабасада више земаља у БиХ и локална власт, а пленарном засиједању присуствовао је и нови супервизор за Брчко, Денис Херн.

Пријатељ првог Бизнис форума је Индонезија која ове године први пут учествује и на Сајму привреде у Брчком, а амбасадорка у БиХ  Амелија Јани је нагласила да је њена земља посебно заинтересована за сарадњу у области пољопривреде. 

Закључци Бизнис форума ће бити дио програмских задатака Владе дистрикта а први конкретни резултати, речено је, могући су већ након планираних радних састанака „лицем у лице" са заинтересованим инвеститорима. 



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ро

10.11.2017 06:29

Јел се одржава на пијаци Аризона ? Ту је бизнис и право пословање.Свјесно држите нелегалну пијацу гдје се пред очима читаве БиХ и шире обрћу милиони КМ а нама просипате шупљу причу о БИЗНИС ПОСЛОВАЊУ.Какав парадокс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

10.11.2017 08:46

Нидје кинеза. А они су најозбиљнији бизнисмени у Брцком.

ОДГОВОРИТЕ