Brčko: Počeo prvi „Biznis forum“

U Brčkom je u toku prvi „Biznis forum" na kome učestvuje veliki broj privrednika BiH i zemalja regiona, a nakon plenarnog okupljanja u više sekcija danas su vođeni razgovori o novim razvojnim ciklusima i uslovima za investiranje u BiH distriktu.  

Bosna i Hercegovina 09.11.2017 | 23:04
Brčko: Počeo prvi „Biznis forum“
„Prvi biznis forum u Brčkom je organizovan s ciljem da se čuju prihvatljive ideje za izlazak iz faze stagnacije privrednog razvoja i ovdje i u BiH za što je neophodno obezbijediti dva polazna uslova - pravni okvir i političku stabilnost", rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

O potencijalima za lokalni i regionalni razvoj, obrazovanju i mladima, poljoprivredi, saobraćaju i turizmu, iskustva i mišljenja razmijeniće u tri dana izlaganja i razgovora, predstavnici akademske i privredne zajednice, amabasada više zemalja u BiH i lokalna vlast, a plenarnom zasijedanju prisustvovao je i novi supervizor za Brčko, Denis Hern.

Prijatelj prvog Biznis foruma je Indonezija koja ove godine prvi put učestvuje i na Sajmu privrede u Brčkom, a ambasadorka u BiH  Amelija Jani je naglasila da je njena zemlja posebno zainteresovana za saradnju u oblasti poljoprivrede. 

Zaključci Biznis foruma će biti dio programskih zadataka Vlade distrikta a prvi konkretni rezultati, rečeno je, mogući su već nakon planiranih radnih sastanaka „licem u lice" sa zainteresovanim investitorima. 



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ro

10.11.2017 06:29

Jel se održava na pijaci Arizona ? Tu je biznis i pravo poslovanje.Svjesno držite nelegalnu pijacu gdje se pred očima čitave BiH i šire obrću milioni KM a nama prosipate šuplju priču o BIZNIS POSLOVANJU.Kakav paradoks.

ODGOVORITE
Name

Milko

10.11.2017 08:46

Nidje kineza. A oni su najozbiljniji biznismeni u Brckom.

ODGOVORITE