Партија покера СМС-а...!

Тешкаши стижу са гомилом пара, ко ће први да потегне?! Лотито има последњу реч, мора добро да извага.

Фудбал 11.11.2017 | 23:51
Партија покера СМС-а...!
Тржиште је полудело, Сергеј Милинковић Савић ће наредног лета бити једна од трансфер бомби прелазног рока, а у чијем дворишту ће експлодирати, још је неизвесно. Наредних месеци ћемо се наслушати и начитати вести о борби европских великана за аутограм младог српског везисте, све мирише на једну од оних глобалних трансфер сага, а човек који најзадовољније трља руке је Клаудио Лотито.

Шта се зна до сада? Списак је подужи, а како је кренуло, само ће се још ширити...

Сергејева цена се мулитплицирала, Лацио га је из два пута платио Генку платио 18.000.000 евра, а зарадиће вишеструко на њему. Газда Лотито је кроз неформалне кругове пустио гласину да ће за српског драгуља тражити 100.000.000 евра и да он не вреди ништа мање него Погба којег је Манчестер Јунајтед платио 105.000.000 евра. Свестан је и Лотито да ће дириговати лицитацијом на којој ће бити само лускузни клијенти који носе џакове пуне пара. Тржиште и вртоглав расте цена у последње две године му иду на руку. као и Сергејеваформа и резултати Лација који игра изнад свих очекивања, а све се врти око Србина. Зато ће са сваким новим голом или асистенцијом, Лотитова преговарачка позиција бити јача и имаће више штихова у рукама. Купцима остаје да држе позиције и чекају зелено светло када ће почети стварна борба за Србина.

Лотитове званичне најаве да неће продавати играче и да прави велики и моћан Лацио су одавно испричана прича. Он је само добар трговац који таквим ставом диже цену и пуни клупску касу. На руку му иде и што играч после потписаног продужења уговора до 2022. не може да врши притисак и што ће све зависити од Лотита. Овакви трансфери се не обављају у зимском прелазном року, иако ћемо се у јануару наслуати гласина и спекулације о евентуалном трансферу српског везисте. Одлука ће пасти наредног лета...

Прошлог лета су Небескоплави могли да узму 45.000.000 евра од Јувентуса, одбили су и исправно поступили. Јуве сада са том понудом не може ни да седне за преговарачки сто јер је Сергејева цена дуплирана... Интер је такође заинтересован за највреднијег српског фудбалера, али чини се да Неразури немају финансијски капацитет за ту операцију.

Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити и ПСЖ представљају остатак аристократије која се врзма око Србина. Сергеј је одавно на Мурињовом радару. Трилинг Милинковић Савић - Матић - Погба би значио комплетирање Мурињовог идеалног арсенала на средини терена. Србин је универзалан играч, фудбалски Франкештајн како га је описао Алегри и лако га је замислити у Мурињовом систему.

Потпуна супротност би био Сергеј у Гвардиолином Ситију. Није тип играча који се тренутно уклапа у Ситијев профил игре, али је суперквалитетан и Пеп неће пропустити прилику да таквог играча дода својој лакој коњици. Познат као тренер који може да уклопи различите врсте играча, фудбалски револуционар код којег за квалитет има места и не робује једном систему, Гвардиола сигурно у глави има модел по којем би максимално искористио младог Србина. Врлина великих тренера је да добром играчу нађу место у систему, а не да робују шаблонима. 

ПСЖ се помињао већ неколико пута у кругу потенцијалних купаца, али њима ситуација баш и не иде на руку. Ушли су у црвено то се тиче финансијског фер-плеја, а следећег лета на наплату долази 145.000.000 евра откупа уговора Килијана Мбапеа. Можда и целих 180.000.000 евра ако се остваре бонуси. Али већ једном су превеслали законе финансијског фер-плеја са Нејмаром, па треба очекивати да опет нађу „рупу у закону“  ако баш запну да доведу Сергеја. А није тешко замислити златног дечка српског фудбала на позицији лево у везном реду коју сада окупира Јулијан Дракслер и који ће највероватније напустити Парк принчева на крају сезоне.

У неким причама се помињало и инетерсовање из Немачке за аса Лација, а сви знамо ко је једини клуб који може да трчи овакву трку на фудбалској пијаци. Ипак, мало је вероватно да ће Бајерн остати у трци јер они не играју ове утакмице када цена оде до небеса и препуштају неким другим да дрмају фудбалском пијацом и руше рекорде.

На крају - Шпанци. Барселона се  не помиње, а по тренутном стању ствари, тамо заСергеја и нема места јер је Инијеста продужио уговор и није им потребан играч на тој позицији. Сергејев менаџер Матеја Кежман је у једној од изјава открио интересовање из Мадрида. Који клуб је у питању, није познато. Атлетико је полако прешао у групу клубова који могу да плате много, платили су 66.000.000 евра за Дијега Косту, а претходног лета нису много трошили осим на тај и трасфер Витола. Милинковић Савић делује као тип играча који би се савршено уклопио код Симеонеа.

Што се Реала тиче, неких конкретних доказа о интересовању за Сергеја нема. Али Реал је увек присутан када се на тржишту појави оваква прилика. И не треба му много да почисти конкуренцију испред себе. Када Флорентино Перез заиста хоће некога, он га обично и добије... Милинковић Савић машта о дресу Реала једног дана, гаји посебне симпатије према овом клубу и не би пропустио прилику ако понуда стигне.

Партија покера ће трајати до почетка лета, а онда ће тешкаши извадити карте на сто. Лотито ће бирати чије су најјаче. Цена од 100.000.000 евра је ту за почетак лицитације, нека реална вредност је око 70.000.000 европских новчаница и на ту понуду би из Рима могло да се упали зелено светло. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар