Partija pokera SMS-a...!

Teškaši stižu sa gomilom para, ko će prvi da potegne?! Lotito ima poslednju reč, mora dobro da izvaga.

Fudbal 11.11.2017 | 23:51
Partija pokera SMS-a...!
Tržište je poludelo, Sergej Milinković Savić će narednog leta biti jedna od transfer bombi prelaznog roka, a u čijem dvorištu će eksplodirati, još je neizvesno. Narednih meseci ćemo se naslušati i načitati vesti o borbi evropskih velikana za autogram mladog srpskog veziste, sve miriše na jednu od onih globalnih transfer saga, a čovek koji najzadovoljnije trlja ruke je Klaudio Lotito.

Šta se zna do sada? Spisak je poduži, a kako je krenulo, samo će se još širiti...

Sergejeva cena se mulitplicirala, Lacio ga je iz dva puta platio Genku platio 18.000.000 evra, a zaradiće višestruko na njemu. Gazda Lotito je kroz neformalne krugove pustio glasinu da će za srpskog dragulja tražiti 100.000.000 evra i da on ne vredi ništa manje nego Pogba kojeg je Mančester Junajted platio 105.000.000 evra. Svestan je i Lotito da će dirigovati licitacijom na kojoj će biti samo luskuzni klijenti koji nose džakove pune para. Tržište i vrtoglav raste cena u poslednje dve godine mu idu na ruku. kao i Sergejevaforma i rezultati Lacija koji igra iznad svih očekivanja, a sve se vrti oko Srbina. Zato će sa svakim novim golom ili asistencijom, Lotitova pregovaračka pozicija biti jača i imaće više štihova u rukama. Kupcima ostaje da drže pozicije i čekaju zeleno svetlo kada će početi stvarna borba za Srbina.

Lotitove zvanične najave da neće prodavati igrače i da pravi veliki i moćan Lacio su odavno ispričana priča. On je samo dobar trgovac koji takvim stavom diže cenu i puni klupsku kasu. Na ruku mu ide i što igrač posle potpisanog produženja ugovora do 2022. ne može da vrši pritisak i što će sve zavisiti od Lotita. Ovakvi transferi se ne obavljaju u zimskom prelaznom roku, iako ćemo se u januaru nasluati glasina i spekulacije o eventualnom transferu srpskog veziste. Odluka će pasti narednog leta...

Prošlog leta su Nebeskoplavi mogli da uzmu 45.000.000 evra od Juventusa, odbili su i ispravno postupili. Juve sada sa tom ponudom ne može ni da sedne za pregovarački sto jer je Sergejeva cena duplirana... Inter je takođe zainteresovan za najvrednijeg srpskog fudbalera, ali čini se da Nerazuri nemaju finansijski kapacitet za tu operaciju.

Mančester Junajted, Mančester Siti i PSŽ predstavljaju ostatak aristokratije koja se vrzma oko Srbina. Sergej je odavno na Murinjovom radaru. Triling Milinković Savić - Matić - Pogba bi značio kompletiranje Murinjovog idealnog arsenala na sredini terena. Srbin je univerzalan igrač, fudbalski Frankeštajn kako ga je opisao Alegri i lako ga je zamisliti u Murinjovom sistemu.

Potpuna suprotnost bi bio Sergej u Gvardiolinom Sitiju. Nije tip igrača koji se trenutno uklapa u Sitijev profil igre, ali je superkvalitetan i Pep neće propustiti priliku da takvog igrača doda svojoj lakoj konjici. Poznat kao trener koji može da uklopi različite vrste igrača, fudbalski revolucionar kod kojeg za kvalitet ima mesta i ne robuje jednom sistemu, Gvardiola sigurno u glavi ima model po kojem bi maksimalno iskoristio mladog Srbina. Vrlina velikih trenera je da dobrom igraču nađu mesto u sistemu, a ne da robuju šablonima. 

PSŽ se pominjao već nekoliko puta u krugu potencijalnih kupaca, ali njima situacija baš i ne ide na ruku. Ušli su u crveno to se tiče finansijskog fer-pleja, a sledećeg leta na naplatu dolazi 145.000.000 evra otkupa ugovora Kilijana Mbapea. Možda i celih 180.000.000 evra ako se ostvare bonusi. Ali već jednom su preveslali zakone finansijskog fer-pleja sa Nejmarom, pa treba očekivati da opet nađu „rupu u zakonu“  ako baš zapnu da dovedu Sergeja. A nije teško zamisliti zlatnog dečka srpskog fudbala na poziciji levo u veznom redu koju sada okupira Julijan Draksler i koji će najverovatnije napustiti Park prinčeva na kraju sezone.

U nekim pričama se pominjalo i inetersovanje iz Nemačke za asa Lacija, a svi znamo ko je jedini klub koji može da trči ovakvu trku na fudbalskoj pijaci. Ipak, malo je verovatno da će Bajern ostati u trci jer oni ne igraju ove utakmice kada cena ode do nebesa i prepuštaju nekim drugim da drmaju fudbalskom pijacom i ruše rekorde.

Na kraju - Španci. Barselona se  ne pominje, a po trenutnom stanju stvari, tamo zaSergeja i nema mesta jer je Inijesta produžio ugovor i nije im potreban igrač na toj poziciji. Sergejev menadžer Mateja Kežman je u jednoj od izjava otkrio interesovanje iz Madrida. Koji klub je u pitanju, nije poznato. Atletiko je polako prešao u grupu klubova koji mogu da plate mnogo, platili su 66.000.000 evra za Dijega Kostu, a prethodnog leta nisu mnogo trošili osim na taj i trasfer Vitola. Milinković Savić deluje kao tip igrača koji bi se savršeno uklopio kod Simeonea.

Što se Reala tiče, nekih konkretnih dokaza o interesovanju za Sergeja nema. Ali Real je uvek prisutan kada se na tržištu pojavi ovakva prilika. I ne treba mu mnogo da počisti konkurenciju ispred sebe. Kada Florentino Perez zaista hoće nekoga, on ga obično i dobije... Milinković Savić mašta o dresu Reala jednog dana, gaji posebne simpatije prema ovom klubu i ne bi propustio priliku ako ponuda stigne.

Partija pokera će trajati do početka leta, a onda će teškaši izvaditi karte na sto. Lotito će birati čije su najjače. Cena od 100.000.000 evra je tu za početak licitacije, neka realna vrednost je oko 70.000.000 evropskih novčanica i na tu ponudu bi iz Rima moglo da se upali zeleno svetlo. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar