ЕК - Анализа: Како Партизан може до Топ 16?

Пред црно-белима је тежак пут до друге рунде Еврокупа, али не и немогућ.

Кошарка 11.11.2017 | 22:45
ЕК - Анализа: Како Партизан може до Топ 16?
Тренер Партизана Мирослав Николић још пре почетка сезоне рекао је да ће Еврокуп да послужи екипи пре свега за стицање искуства, а да ће приоритет овај пут има Јадранска лига.

И некако у складу са тим су и игре и резултати после првог круга такмичења по групама, односно пет одиграних утакмица. Осим победе у Билбау, београдски црно-бели су уписали четири пораза.

Упркос свему, Партизан је ипак још у игри за пласман у 16 најбољих, у другу фазу ће ићи по четири најбоља тима из све четири групе.

Црно-бели и Билбао имају идентичан учинак у досадашњем току такмичења и заједно се налазе на зачељу табеле.

Испред Партизана су Локомотива Кубан, са скором 5-0, Алба (4-1), те Лијетувос Ритас и Лимож, који имају по две победе и три пораза.

Већ сада је јасно да ће кључни мечеви за Партизан бити они које ће играт  у хали Пионир, баш против Лиможа и Билбаа.  Пораз у једном од та два меча озбиљно би удаљио екипуМирослава Николића од друге фазе.

Пре поменутих ривала, у Београд следеће недеље стиже берлинска Алба. Црно-бели ће тако наредне среде имати прилику да покушају да се реванширају за убедљив пораз у Берлину у првом колу. Евентуална победа који би била изненађење, вратила би опет Партизан у неку реалну ситауцију да се бори за другу фазу.

После дуела са вишеструким немачким шампионом, следи пауза због обавеза репрезентације у квалификацијама за Светско првенство, а потом Партизан гостује Лијетувосу. Литванци су у Београду славили са 91:80.

После паузе, црно-беле очекују и два меча која ће дефинитивно донети одговор на питање - може ли Партизан у другу фазу? Прва се игра 13. децембра када у Пионир стиже Лимож који је на свом терену славио са 92:83.

Шест дана касније на исто место стиже шпански Билбао, а у последњем колу екипа Партизана гостује Локомотиви Кубан у Краснодару само што ће, ако црно-белима буде потребна победа, то представљати малтене немогућу мисију.

Све у свему, шансе за други круг постоје, али су минималне. А питање је и да ли се променила амбиција Партизана у односу на почетак сезоне.

Распоред Партизана до краја прве фазе Еврокупа:

14. новембар: Партизан – Алба
5. децембар: Лијетувос Ритас – Партизан
13. децембар: Партизан – Билбао
19. децембар: Партизан – Лимож
27. децембар: Локомотива Кубан – Партизан

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар