EK - Analiza: Kako Partizan može do Top 16?

Pred crno-belima je težak put do druge runde Evrokupa, ali ne i nemoguć.

Košarka 11.11.2017 | 22:45
EK - Analiza: Kako Partizan može do Top 16?
Trener Partizana Miroslav Nikolić još pre početka sezone rekao je da će Evrokup da posluži ekipi pre svega za sticanje iskustva, a da će prioritet ovaj put ima Jadranska liga.

I nekako u skladu sa tim su i igre i rezultati posle prvog kruga takmičenja po grupama, odnosno pet odigranih utakmica. Osim pobede u Bilbau, beogradski crno-beli su upisali četiri poraza.

Uprkos svemu, Partizan je ipak još u igri za plasman u 16 najboljih, u drugu fazu će ići po četiri najbolja tima iz sve četiri grupe.

Crno-beli i Bilbao imaju identičan učinak u dosadašnjem toku takmičenja i zajedno se nalaze na začelju tabele.

Ispred Partizana su Lokomotiva Kuban, sa skorom 5-0, Alba (4-1), te Lijetuvos Ritas i Limož, koji imaju po dve pobede i tri poraza.

Već sada je jasno da će ključni mečevi za Partizan biti oni koje će igrat  u hali Pionir, baš protiv Limoža i Bilbaa.  Poraz u jednom od ta dva meča ozbiljno bi udaljio ekipuMiroslava Nikolića od druge faze.

Pre pomenutih rivala, u Beograd sledeće nedelje stiže berlinska Alba. Crno-beli će tako naredne srede imati priliku da pokušaju da se revanširaju za ubedljiv poraz u Berlinu u prvom kolu. Eventualna pobeda koji bi bila iznenađenje, vratila bi opet Partizan u neku realnu sitauciju da se bori za drugu fazu.

Posle duela sa višestrukim nemačkim šampionom, sledi pauza zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a potom Partizan gostuje Lijetuvosu. Litvanci su u Beogradu slavili sa 91:80.

Posle pauze, crno-bele očekuju i dva meča koja će definitivno doneti odgovor na pitanje - može li Partizan u drugu fazu? Prva se igra 13. decembra kada u Pionir stiže Limož koji je na svom terenu slavio sa 92:83.

Šest dana kasnije na isto mesto stiže španski Bilbao, a u poslednjem kolu ekipa Partizana gostuje Lokomotivi Kuban u Krasnodaru samo što će, ako crno-belima bude potrebna pobeda, to predstavljati maltene nemoguću misiju.

Sve u svemu, šanse za drugi krug postoje, ali su minimalne. A pitanje je i da li se promenila ambicija Partizana u odnosu na početak sezone.

Raspored Partizana do kraja prve faze Evrokupa:

14. novembar: Partizan – Alba
5. decembar: Lijetuvos Ritas – Partizan
13. decembar: Partizan – Bilbao
19. decembar: Partizan – Limož
27. decembar: Lokomotiva Kuban – Partizan

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar