Путин: САД желе изазвати проблеме

Руски предсједник Владимир Путин оптужио је данас САД да желе да изазову неприлике на предсједничким изборима у Русији као освету за наводно руско мијешање у америчке предсједничке изборе 2016, објавила је агенција РИА Новости, преноси Реутерс.

Свијет 09.11.2017 | 15:57
Путин: САД желе изазвати проблеме
ТАСС преноси да је Путин такође, говорећи о оптужбама да се у Русији допинговање спортиста одвија под надзором државе , казао да су ове оптужбе повезане са предстојећим руским предсједничким изборима у марту 2018. године.

"Ово је то што ме брине: Зимске олимпијске игре (у Јужној Кореји) требало би да почну у фебруару, а предсједнички избори (у Русији) у марту. Постоје огромне сумње да је све ово изазвано како би се створила атмосфера која је некоме потребна да изазове незадовољство код навијача због чињенице да је држава наводно умијешана у кршења правила и да је одговорна за то", рекао је Путин.

Он је навео да у Русији никада није било нити ће икада бити шеме државног спонзорисања допинговања спортиста.

"Никад није било, не постоји и надам се да неће никада постојати државни ситем подршке допинговања (у спорту), за шта смо оптужени", рекао је Путин.

ТАСС је прошле недјеље објавио да ће Међународни олимпијски комитет вјероватно забранити руским спортистима да учествују под заставом Русије, након што су саопштили да су налази комисије Свјетске анти-допинг агенције, коју је предводио канадски професор права Ричард Макларен, убиједљви.

Замјеник руског премијера Виталиј Мутко тада је изјавио да је за Москву неприхватљиво да руски спортисти наступају на зимској Олимпијади у Јужној Кореји под неутралном заставом.

"Неутрална застава? Шеф државе (Владимир Путин) јасно је изнио своју позицију када је реако да су такве заставе апсолутно неприхватљиве за нашу земљу", рекао је јуче Мутко, преноси ТАСС.

У августу 2017. године, руски атлетичари такмичили су се под неутралном заставом на Светском првенству, подсјетила је руска агенција.

Зимске Олимпијске игре у Јужној Кореји одржаће се од 9. до 25. фебруара 2018.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар