Putin: SAD žele izazvati probleme

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je danas SAD da žele da izazovu neprilike na predsjedničkim izborima u Rusiji kao osvetu za navodno rusko miješanje u američke predsjedničke izbore 2016, objavila je agencija RIA Novosti, prenosi Reuters.

Svijet 09.11.2017 | 15:57
Putin: SAD žele izazvati probleme
TASS prenosi da je Putin takođe, govoreći o optužbama da se u Rusiji dopingovanje sportista odvija pod nadzorom države , kazao da su ove optužbe povezane sa predstojećim ruskim predsjedničkim izborima u martu 2018. godine.

"Ovo je to što me brine: Zimske olimpijske igre (u Južnoj Koreji) trebalo bi da počnu u februaru, a predsjednički izbori (u Rusiji) u martu. Postoje ogromne sumnje da je sve ovo izazvano kako bi se stvorila atmosfera koja je nekome potrebna da izazove nezadovoljstvo kod navijača zbog činjenice da je država navodno umiješana u kršenja pravila i da je odgovorna za to", rekao je Putin.

On je naveo da u Rusiji nikada nije bilo niti će ikada biti šeme državnog sponzorisanja dopingovanja sportista.

"Nikad nije bilo, ne postoji i nadam se da neće nikada postojati državni sitem podrške dopingovanja (u sportu), za šta smo optuženi", rekao je Putin.

TASS je prošle nedjelje objavio da će Međunarodni olimpijski komitet vjerovatno zabraniti ruskim sportistima da učestvuju pod zastavom Rusije, nakon što su saopštili da su nalazi komisije Svjetske anti-doping agencije, koju je predvodio kanadski profesor prava Ričard Maklaren, ubijedljvi.

Zamjenik ruskog premijera Vitalij Mutko tada je izjavio da je za Moskvu neprihvatljivo da ruski sportisti nastupaju na zimskoj Olimpijadi u Južnoj Koreji pod neutralnom zastavom.

"Neutralna zastava? Šef države (Vladimir Putin) jasno je iznio svoju poziciju kada je reako da su takve zastave apsolutno neprihvatljive za našu zemlju", rekao je juče Mutko, prenosi TASS.

U avgustu 2017. godine, ruski atletičari takmičili su se pod neutralnom zastavom na Svetskom prvenstvu, podsjetila je ruska agencija.

Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji održaće se od 9. do 25. februara 2018.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar