Протест радника пред владом ФБиХ

Као што су и најавили, незадовољни радници зеничке Жељезаре данас су стигли пред зграду Владе Федерације БиХ гдје су најавили протест.

Босна и Херцеговина 09.11.2017 | 11:23
Протест радника пред владом ФБиХ
Неколико стотина радника стигло је у Сарајево, а саобраћај испред зграде Владе ФБиХ је блокиран.

Радници зеничке Жељезаре протествују пред сједиштем Владе Федерације јер нису на посљедњој сједници разматрали приједлоге за рјешавање стања у овом предузећу и збрињавање око 350 радника.

Жељезари су већ неко вријеме блокирани сви рачуни и искључена струја због чега су ван функције кључне производне цјелине, а радници су на неодређено вријеме упућени на чекање посла.

Долазе са захтјевом да им се хитно уплати осигурање од незапослености и обећана новчана помоћ, те предузму друге најављене мјере за излазак предузећа из кризе и збрињавање радника.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОБА

09.11.2017 10:36

ПОДРШКА СВИМ РАДНИЦИМА МА ГДЈЕ БИЛИ А ПОГОТОВО РАДНИЦИМА ФЕДЕРАЦИЈЕ ОНИ СУ НЕ ШТО ПАМЕТНИЈИ ОД НАШИХ ИЗ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ап

09.11.2017 10:42

Они у ФБиХ ће нешто и направити.Солидарни су и другачији менталитет.Упорни су за разлику од нас у РС који чекамо да нам неко други ријешава проблеме док ми сиједимо и кафе испијамо.Свака им част.Као прво имају јачу привреду од наше за 3 пута тако да ће се повећати и запошљавање за разлику од РС која неминовно пропада у амбис.Пут без повратка.