Protest radnika pred vladom FBiH

Kao što su i najavili, nezadovoljni radnici zeničke Željezare danas su stigli pred zgradu Vlade Federacije BiH gdje su najavili protest.

Bosna i Hercegovina 09.11.2017 | 11:23
Protest radnika pred vladom FBiH
Nekoliko stotina radnika stiglo je u Sarajevo, a saobraćaj ispred zgrade Vlade FBiH je blokiran.

Radnici zeničke Željezare protestvuju pred sjedištem Vlade Federacije jer nisu na posljednjoj sjednici razmatrali prijedloge za rješavanje stanja u ovom preduzeću i zbrinjavanje oko 350 radnika.

Željezari su već neko vrijeme blokirani svi računi i isključena struja zbog čega su van funkcije ključne proizvodne cjeline, a radnici su na neodređeno vrijeme upućeni na čekanje posla.

Dolaze sa zahtjevom da im se hitno uplati osiguranje od nezaposlenosti i obećana novčana pomoć, te preduzmu druge najavljene mjere za izlazak preduzeća iz krize i zbrinjavanje radnika.

(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOBA

09.11.2017 10:36

PODRŠKA SVIM RADNICIMA MA GDJE BILI A POGOTOVO RADNICIMA FEDERACIJE ONI SU NE ŠTO PAMETNIJI OD NAŠIH IZ RS.

ODGOVORITE
Name

Ap

09.11.2017 10:42

Oni u FBiH će nešto i napraviti.Solidarni su i drugačiji mentalitet.Uporni su za razliku od nas u RS koji čekamo da nam neko drugi riješava probleme dok mi sijedimo i kafe ispijamo.Svaka im čast.Kao prvo imaju jaču privredu od naše za 3 puta tako da će se povećati i zapošljavanje za razliku od RS koja neminovno propada u ambis.Put bez povratka.