Заплијењено 12 тона кокаина

Колумбијска полиција је заплијенила 12 тона кокаина, што представља највећу пљенидбу у једној операцији у историји Колумбије, саопштено је из снага реда.

Свијет 09.11.2017 | 10:43
Заплијењено 12 тона кокаина
У саопштењу се наводи да је кокаин био закопан на четири плантаже банана на сјеверу земље, у близини руте која је кориштена за кријумчарење кокаина у САД.

Предсједник Колумбије Хуан Мануел Сантос потврдио је да је ријеч о највећој количини заплијењеној икад у Колумбији, преноси Би-Би-Си.

Кокаин је пронађен у оквиру операције против такозваног "заливског клана" кријумчара наркотика.

Из полиције је саопштено да је дрога припадала Даиру Усуги, познатијем под псеудонимом Отониел, лидеру Заливског клана, који представља једну од најопаснијих криминалних организација у Колумбији.

У саопштењу се наводи и то да су током операције ухапшене четири особе и да је вриједност заплијењеног кокаина око 360 милиона долара.

Колумбијске власти су саопштиле да је ове године ухапшено више од 1.500 чланова организације и да је током једне операције убијен Отониелов замјеник.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јадни Новоматиц

09.11.2017 11:05

Остаде Новоматиц без посла. Сад неће имати шта пребацити из Јужне Америке у Европу. Греота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС Лтд

09.11.2017 11:08

Џабе Владимир Делић купи фирму ПАНАМА ЦАРГО ЛИНЕС и 3 контејнера за прекоокеански превоз,зезну га ова заплијена. Ста сад да ради?

ОДГОВОРИТЕ