Zaplijenjeno 12 tona kokaina

Kolumbijska policija je zaplijenila 12 tona kokaina, što predstavlja najveću pljenidbu u jednoj operaciji u istoriji Kolumbije, saopšteno je iz snaga reda.

Svijet 09.11.2017 | 10:43
Zaplijenjeno 12 tona kokaina
U saopštenju se navodi da je kokain bio zakopan na četiri plantaže banana na sjeveru zemlje, u blizini rute koja je korištena za krijumčarenje kokaina u SAD.

Predsjednik Kolumbije Huan Manuel Santos potvrdio je da je riječ o najvećoj količini zaplijenjenoj ikad u Kolumbiji, prenosi Bi-Bi-Si.

Kokain je pronađen u okviru operacije protiv takozvanog "zalivskog klana" krijumčara narkotika.

Iz policije je saopšteno da je droga pripadala Dairu Usugi, poznatijem pod pseudonimom Otoniel, lideru Zalivskog klana, koji predstavlja jednu od najopasnijih kriminalnih organizacija u Kolumbiji.

U saopštenju se navodi i to da su tokom operacije uhapšene četiri osobe i da je vrijednost zaplijenjenog kokaina oko 360 miliona dolara.

Kolumbijske vlasti su saopštile da je ove godine uhapšeno više od 1.500 članova organizacije i da je tokom jedne operacije ubijen Otonielov zamjenik.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jadni Novomatic

09.11.2017 11:05

Ostade Novomatic bez posla. Sad neće imati šta prebaciti iz Južne Amerike u Evropu. Greota!

ODGOVORITE
Name

PANAMA CARGO LINES Ltd

09.11.2017 11:08

Džabe Vladimir Delić kupi firmu PANAMA CARGO LINES i 3 kontejnera za prekookeanski prevoz,zeznu ga ova zaplijena. Sta sad da radi?

ODGOVORITE