Вучелић: Звездо, не мешај нас!

Председник Партизана каже да је клуб из Хумске "колатерална штета" сукоба на релацији Црвена звезда - ФСС. Божовићу поручио: "Грофе, зашто тако?"

Фудбал 09.11.2017 | 13:45
Вучелић: Звездо, не мешај нас!
Иницијатива Партизана да утакмице Суперлиге суде иностране судије није "иницијатива", већ "реакција на сталне Звездине оптужбе", истиче председник црно-белих Милорад Вучелић.

Први човек Партизана рекао је у разговору за "Спортски журнал" да су црно-бели припремили два предлога после још једне јавне Звездине критике на рачун рада арбитара (овог пута, поводом суђења на утакмици Мачва - Партизан).

О првом је говорио Ивица Илиев ("Да Звезда делегира судије Партизану"), а о другом, најављеном захтеву да наредни дерби суде арбитри из иностранства, Фудбалски савез Србије биће званично обавештен.

"Није то Партизанова иницијатива, него реакција на сталне Звездине оптужбе. Рекох, нема 'рата саопштењима', али кад већ редовно имају примедбе и притом Милорад Мажић им није подобан да суди, ред је да и ми изнесемо два предлога", рекао је Вучелић.

"Прво: нека Црвена звезда делегира судија и за наше и за њихове мечеве! Слажете ли се да је крајње увредљиво да се сви оптужују? Ако арбитри имају самопоштовања требало би да реагују, али пошто они ћуте...", додао је он.

Упитан за други предлог, Вучелић је говорио о дербију и странцима.

"Нема баш смисла да будемо толико широке руке и дозволимо кошмијама да делегирају судије и за вечити дерби. Отуд, предлажемо странце...".

Први човек црно-белих истакао је да "у принципу, у наше ствари не би требало да се мешају странци, али..."

"... Али, кад се већ судије не буне и ћуте на константне прозивке, што да не?!".

На питање да ли у Србији нема довољно добрих арбитара, Вучелић одговара: "Ми из Партизана имамо поверење у судије, кад греше и кад не греше".

"Сећате се, само сам једном подигао глас - за примљен гол ( у 153. дербију) пошто је лопта враћена из гол-аута, услед материјалне повреде правила игре. Само то...", изјавио је Вучелић.

На констатацију да је Судијска комисија утврдила да је Ненад Ђокић у Шапцу исправно досудио пенал за Партизан у финишу, Вучелић каже да се неколико десетина пута лично уверавао да је заиста био једанаестерац.

"Гледао сам снимак тог пенала 50 пута и јасно је као дан да је арбитар био у праву. Дефанзивац Мачве је применио стари штос, одомаћен у Шпанији: паднеш и погураш противничког играча. Све је чисто! Поручио бих, ипак: ред је да људи гледају најпре своје утакмице, па тек...".

Вучелић је дао одговор и на питање зашто је српски фудбал из кола у коло све више у негативном контексту.

"Знате ли због чега? Уместо да се прича о велемајсторским головима, стално се бацају сенке. Партизан је, верујте, колатерална штета у сукобу Црвене звезде с председником ФСС. Сваком нормалном је јасно да црвено-бели нападају Славишу Кокезу. Не мешајте Партизан", нагласио је председник шампиона.

Упитан за коментар Миодрага Божовића да је предлог да Звезда делегира судије "шибицарски", Вучелић није хтео да одговара.

"Гроф ме је непријатно изненадио. Не знам шта му је то требало. На овоме бих се зауставио".

"Тавамби већ порасла цена"

Председник Партизана рекао је да су добре игре црно-белих у Европи повећале цену играчима. "Ето, на пример - Тавамби. Доминантан је, не чуди што нам за њега већ нуде 2,5 милиона евра", рекао је Вучелић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар