Vučelić: Zvezdo, ne mešaj nas!

Predsednik Partizana kaže da je klub iz Humske "kolateralna šteta" sukoba na relaciji Crvena zvezda - FSS. Božoviću poručio: "Grofe, zašto tako?"

Fudbal 09.11.2017 | 13:45
Vučelić: Zvezdo, ne mešaj nas!
Inicijativa Partizana da utakmice Superlige sude inostrane sudije nije "inicijativa", već "reakcija na stalne Zvezdine optužbe", ističe predsednik crno-belih Milorad Vučelić.

Prvi čovek Partizana rekao je u razgovoru za "Sportski žurnal" da su crno-beli pripremili dva predloga posle još jedne javne Zvezdine kritike na račun rada arbitara (ovog puta, povodom suđenja na utakmici Mačva - Partizan).

O prvom je govorio Ivica Iliev ("Da Zvezda delegira sudije Partizanu"), a o drugom, najavljenom zahtevu da naredni derbi sude arbitri iz inostranstva, Fudbalski savez Srbije biće zvanično obavešten.

"Nije to Partizanova inicijativa, nego reakcija na stalne Zvezdine optužbe. Rekoh, nema 'rata saopštenjima', ali kad već redovno imaju primedbe i pritom Milorad Mažić im nije podoban da sudi, red je da i mi iznesemo dva predloga", rekao je Vučelić.

"Prvo: neka Crvena zvezda delegira sudija i za naše i za njihove mečeve! Slažete li se da je krajnje uvredljivo da se svi optužuju? Ako arbitri imaju samopoštovanja trebalo bi da reaguju, ali pošto oni ćute...", dodao je on.

Upitan za drugi predlog, Vučelić je govorio o derbiju i strancima.

"Nema baš smisla da budemo toliko široke ruke i dozvolimo košmijama da delegiraju sudije i za večiti derbi. Otud, predlažemo strance...".

Prvi čovek crno-belih istakao je da "u principu, u naše stvari ne bi trebalo da se mešaju stranci, ali..."

"... Ali, kad se već sudije ne bune i ćute na konstantne prozivke, što da ne?!".

Na pitanje da li u Srbiji nema dovoljno dobrih arbitara, Vučelić odgovara: "Mi iz Partizana imamo poverenje u sudije, kad greše i kad ne greše".

"Sećate se, samo sam jednom podigao glas - za primljen gol ( u 153. derbiju) pošto je lopta vraćena iz gol-auta, usled materijalne povrede pravila igre. Samo to...", izjavio je Vučelić.

Na konstataciju da je Sudijska komisija utvrdila da je Nenad Đokić u Šapcu ispravno dosudio penal za Partizan u finišu, Vučelić kaže da se nekoliko desetina puta lično uveravao da je zaista bio jedanaesterac.

"Gledao sam snimak tog penala 50 puta i jasno je kao dan da je arbitar bio u pravu. Defanzivac Mačve je primenio stari štos, odomaćen u Španiji: padneš i poguraš protivničkog igrača. Sve je čisto! Poručio bih, ipak: red je da ljudi gledaju najpre svoje utakmice, pa tek...".

Vučelić je dao odgovor i na pitanje zašto je srpski fudbal iz kola u kolo sve više u negativnom kontekstu.

"Znate li zbog čega? Umesto da se priča o velemajstorskim golovima, stalno se bacaju senke. Partizan je, verujte, kolateralna šteta u sukobu Crvene zvezde s predsednikom FSS. Svakom normalnom je jasno da crveno-beli napadaju Slavišu Kokezu. Ne mešajte Partizan", naglasio je predsednik šampiona.

Upitan za komentar Miodraga Božovića da je predlog da Zvezda delegira sudije "šibicarski", Vučelić nije hteo da odgovara.

"Grof me je neprijatno iznenadio. Ne znam šta mu je to trebalo. Na ovome bih se zaustavio".

"Tavambi već porasla cena"

Predsednik Partizana rekao je da su dobre igre crno-belih u Evropi povećale cenu igračima. "Eto, na primer - Tavambi. Dominantan je, ne čudi što nam za njega već nude 2,5 miliona evra", rekao je Vučelić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar