БиХ испоручен педофил

Фикрет Османчевић (41), који је правоснажно осуђен на 11 година робије јер је у јулу 2009. године у Бањалуци више пута сексуално напаствовао тада петогодишњег дјечака и трогодишњу дјевојчицу, коначно је из Шведске изручен у БиХ, сазнају "Независне".

Босна и Херцеговина 09.11.2017 | 09:13
БиХ испоручен педофил
Њега је неправоснажно у октобру 2010. године осудио Окружни суд у Бањалуци, а ту пресуду, како нам је казала адвокат Милица Каписода-Цвијановић, која га је бранила у првостепеном поступку, потврдио је Врховни суд РС.

Османчевић, који је поријеклом из Бањалуке али је живио у Бугојну, предат је јуче бугојанском Општинском суду, који је у јануару 2012. издао наредбу за расписивање потјернице за њим пошто се није јавио на издржавање казне.

Извор близак бх. правосуђу потврдио је за "Независне" да је Османчевић јуче на сарајевски аеродром стигао летом из Беча.

У Беч је, додаје наш саговорник, транспортован летом из Шведске, гдје је раније ухапшен и гдје је тражио азил, али су му планови пропали.

Подсјетимо, Османчевић је, по пресуди, искористио повјерење мајке и баке двоје дјеце те је у циљу задовољавања својих сексуалних потреба трогодишњу дјевојчицу и петогодишњег дјечака дирао по полним органима и задњици. Осуђени педофил је петогодишњег дјечака дирао својим полним органом по лицу и ејакулирао.

Османчевић се током суђења бранио са слободе јер није било захтјева тужилаштва за његовим притварањем, а на слободу је отишао и након објављивања пресуде. То је искористио да побјегне.

"Независним" је раније потврђено да је Османчевић и 2004. године осуђен у Калифорнији због "сексуалног пенетрирања страним предметом", након чега је депортован из Америке у БиХ.

Након повратка из САД боравио је у Бањалуци и то, по писању медија, у кући Н.Х., гдје је она са супругом, кћерком и унуцима дошла на одмор.

Породица, како је раније објављено, није знала за пресуду из Калифорније, а да је њене унуке злостављао Н.Х. је сазнала након што је Османчевић напустио њихову кућу и отишао у Грчку.

Тек тада су им дјеца испричала шта се дешавало. Обавијестили су полицију, а Османчевић је депортован из Грчке.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тзхц

09.11.2017 08:19

Неце дуго у Зеници издрзати.Проци це ко и сви педофили до сада у зеницком затвору.Самоубојство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бошњак

09.11.2017 13:53

Њега прво треба одвести на стерилизацију .одрезати и јаја и чуну па онда у зеницу да га мало разраде ал без вазелина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

19.11.2017 19:30

То ти знас из искуства ста и како раде ..пасце једно..кад незнас истину не лај онда..а да ти ја казем да је то једна велика лаз..и Фикрет није то урадио.Питај му тетку НАСИХУ ХАЈРИЦ И ЊЕНУ ЦЕРКУ ЕМИНУ ХАЈРИЦ ЗАСТО СУ МИ ОВО УРАДИЛЕ И ЗАСТО СУ СЛАГАЛЕ..ЈЕБО ИХ ТИ ОБАДВИЈЕ