BiH isporučen pedofil

Fikret Osmančević (41), koji je pravosnažno osuđen na 11 godina robije jer je u julu 2009. godine u Banjaluci više puta seksualno napastvovao tada petogodišnjeg dječaka i trogodišnju djevojčicu, konačno je iz Švedske izručen u BiH, saznaju "Nezavisne".

Bosna i Hercegovina 09.11.2017 | 09:13
BiH isporučen pedofil
Njega je nepravosnažno u oktobru 2010. godine osudio Okružni sud u Banjaluci, a tu presudu, kako nam je kazala advokat Milica Kapisoda-Cvijanović, koja ga je branila u prvostepenom postupku, potvrdio je Vrhovni sud RS.

Osmančević, koji je porijeklom iz Banjaluke ali je živio u Bugojnu, predat je juče bugojanskom Opštinskom sudu, koji je u januaru 2012. izdao naredbu za raspisivanje potjernice za njim pošto se nije javio na izdržavanje kazne.

Izvor blizak bh. pravosuđu potvrdio je za "Nezavisne" da je Osmančević juče na sarajevski aerodrom stigao letom iz Beča.

U Beč je, dodaje naš sagovornik, transportovan letom iz Švedske, gdje je ranije uhapšen i gdje je tražio azil, ali su mu planovi propali.

Podsjetimo, Osmančević je, po presudi, iskoristio povjerenje majke i bake dvoje djece te je u cilju zadovoljavanja svojih seksualnih potreba trogodišnju djevojčicu i petogodišnjeg dječaka dirao po polnim organima i zadnjici. Osuđeni pedofil je petogodišnjeg dječaka dirao svojim polnim organom po licu i ejakulirao.

Osmančević se tokom suđenja branio sa slobode jer nije bilo zahtjeva tužilaštva za njegovim pritvaranjem, a na slobodu je otišao i nakon objavljivanja presude. To je iskoristio da pobjegne.

"Nezavisnim" je ranije potvrđeno da je Osmančević i 2004. godine osuđen u Kaliforniji zbog "seksualnog penetriranja stranim predmetom", nakon čega je deportovan iz Amerike u BiH.

Nakon povratka iz SAD boravio je u Banjaluci i to, po pisanju medija, u kući N.H., gdje je ona sa suprugom, kćerkom i unucima došla na odmor.

Porodica, kako je ranije objavljeno, nije znala za presudu iz Kalifornije, a da je njene unuke zlostavljao N.H. je saznala nakon što je Osmančević napustio njihovu kuću i otišao u Grčku.

Tek tada su im djeca ispričala šta se dešavalo. Obavijestili su policiju, a Osmančević je deportovan iz Grčke.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tzhc

09.11.2017 08:19

Nece dugo u Zenici izdrzati.Proci ce ko i svi pedofili do sada u zenickom zatvoru.Samoubojstvo.

ODGOVORITE
Name

bošnjak

09.11.2017 13:53

NJega prvo treba odvesti na sterilizaciju .odrezati i jaja i čunu pa onda u zenicu da ga malo razrade al bez vazelina.

ODGOVORITE
Name

neko

19.11.2017 19:30

To ti znas iz iskustva sta i kako rade ..pasce jedno..kad neznas istinu ne laj onda..a da ti ja kazem da je to jedna velika laz..i Fikret nije to uradio.Pitaj mu tetku NASIHU HAJRIC I NJENU CERKU EMINU HAJRIC ZASTO SU MI OVO URADILE I ZASTO SU SLAGALE..JEBO IH TI OBADVIJE